Ny roman med Elin igen

I dagarna släppte  Mälaröbon Elin Eldestrand sin åttonde roman. Arvet efter Hilda är en feelgood med en hel del mörka familjehemligheter 

Elin Eldestrand är uppvuxen i Grangärde i Dalarna där boken till största del utspelar sig, men sedan några år tillbaka bor hon på Färingsö med man och barn. Hon har bland annat ett förflutet som tidningsreporter och har tidigare frilansat på Mälaröarnas nyheter. 

Elin Eldestrand romandebuterade 2016 med En framtida hemmafrus bekännelser, som blev första delen i en mycket uppskattad trilogi. Elin har även skrivit ett flertal noveller.

Kort om Arvet efter Hilda: Hilda hade tre döttrar, tre dotterdöttrar, ett hus och en älgstudsare. Nu är Hilda borta men frågorna kring hennes familj och liv består, för att inte tala om de hemligheter som begravdes en ödesdiger natt i Grangärde 1976. Kusinerna Emily, Therese och Moa börjar gräva efter svar i familjens förflutna och upptäcker fler lik i garderoben än de förväntat sig. Kommer de att tycka om det de hittar eller ångra att de ens började leta?

Elin Eldestrand har inspirerats av den australiske bestseller-författaren Kate Morton. 

– Jag har alltid älskat böcker där nutid och dåtid vävs samman och mörka hemligheter når upp till ytan. Dock vill jag inte att det ska bli för mörkt utan att det hela tiden ska vara hoppingivande och med ett riktigt må-bra-slut, säger Elin Eldestrand själv om sin bok.

Läs också