Ny utomhusträning startad på Lovö

Ny utomhusträning startad på Lovö

Söndagen den 25 augusti startade utomhusträningen ”Stark ute” på Lovön. Precis som namnet antyder, sker träningen ute i naturen.

– Det handlar om att bli stark på riktigt, inifrån och ut, i kropp själ. Det är en väldigt hållbar träning både för miljön och för människan, berättar Anna Adelman som är grundare både till ”Stark ute” och ”CrossNature”. Det sistnämnda finns idag på ett tjugotal orter i Sverige och också utomlands.

– Att röra sig ute i naturens gym är något helt annat än när du tränar inomhus på ett vanligt golv. Ute springer du i allt från mossa till blåbärsris och på små stigar, förklarar Anna.

Hur går det till rent praktiskt?

– Vi har olika träningsformer. Vårt främsta koncept är ”CrossNature”. Det handlar om att röra sig runt i naturen, stanna på olika ställen och använda sig av det som finns där, men även av varandra. Så utöver att vi använder stubbar och stenar och annat i naturen, använder vi varandra och är varandras motstånd, säger Anna.

Hon är även lovöbo och nu har hon alltså dragit igång verksamheten på Lovön vid Lundabadet.

”CrossNature” är en blandning med både styrka, konditionsmoment, smidighet och kroppskontroll.

– Det är också mycket mindfullness, det blir det av att vara ute i naturen. Man lämnar allt annat och fokuserar på var man sätter fötterna, börja andas lugnt, lyssnar på fåglar och trädens sus, berättar Anna.

Träningen sker även vintertid.

– Då har vi som roligast. Då får vi en ännu starkare gemenskap. Dessutom kanske det är svårare att komma ut på vintern och då är det rätt skönt att ha ett gäng som står därute.

Utöver ”CrossNature”  erbjuder man även andra träningsformer.

– Vi har dessutom pass särskilt anpassade för barnvagn, familj, junior och senior samt ett gratis pass där man kan skänka pengar till välgörenhet.

EWA LINNROS

Foto: Lo Varg

Läs också