Nygård i Tre kronor

Joakim Nygård, 30, är återigen uttagen i Tre kronor. 

När landslagstruppen till Beijer Hockey Games presenterades var Skåfostrade Joakim Nygård återigen uttagen. Den snabbe Färjestadsforwarden har genom åren bokförts för 21 matcher i Tre kronor-tröjan och skulle egentligen även varit med i nye förbundskaptenen Sam Hallams första trupp, men fick då tacka nej.

– Såklart roligt att bli uttagen igen! Jag fick tacka nej till första turneringen på grund av en liten skada så det är kul att få chansen igen. Det är alltid stort att spela för Tre kronor, säger Joakim Nygård.

Trots att han blivit uttagen i Tre kronor tycker Joakim Nygård att det finns mer att ta av individuellt av hans spel framöver.

– Vi har haft mycket skador så jag har fått dra ett ganska stort lass, speciellt defensivt i boxplay. Det har varit lite för mycket upp och ner och det känns som det finns mer att ta av, säger Joakim Nygård.

Förra året tog Joakim Nygård SM-guld med Färjestad och han tycker att laget har alla verktyg som krävs för att vinna även i år. 

– Vi har alla verktyg. Sedan behöver vi få tillbaka några spelare från skador och skavanker men vi har gjort det bra ändå med tanke på alla skador vi har haft. Vi har ett bra grundspel som alla följer och det känns som vi har några växlar till att lägga i, avslutar Joakim Nygård.

Beijer Hockey Games spelas i Malmö mellan den 9 och 12 februari och Sverige möter Tjeckien, Schweiz och Finland. 

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också