Nyöppnad mottagning

Nyöppnad mottagning

Många bär på fysisk smärta år ut och år in utan att hitta något som hjälper. Enligt Louise Almgen som nu öppnat mottagning i Älby, går det att bli av med långvarig smärta genom behandlingsmetoden rolfing.

Louise Almgren är certifierad rolfingterapeut och  har varit verksam i USA i 29 år. Nu har hon flyttat hem och öppnat praktiken ”Rolfing Sweden” i sitt hem i Älby.

– Det flesta som kommer till mig har provat allt för att bli fri från smärtor eller andra fysiska problem, men har inte hittat en lösning. Man vänjer sig vid att ha ont, men vi behöver inte leva med smärta. En av mina patienter hade brutit benet för 50 år sedan. Benbrottet opererades och han har kunnat gå igen, men har haft ont i alla år. Efter Rolfingbehandlingar försvann smärtorna, berättar Louise och tillägger:

– Det är aldrig för sent att behandla en smärta, oavsett ålder. Den äldsta patient jag har haft var 94 år. 

Kvinnan bakom metoden Ida Rolf, doktor i biokemi vid Rockefeller Institute i New York, utforskade hur man kunde använda sig av bindvävnadens elastiska egenskaper vid medicinsk vård av kroppsliga problem och på 1930-talet.

– Rolfing balanserar kroppen som helhet genom att frigöra kroniska spänningar, tryck och begränsningar som har samlats i kroppens bindväv, förklarar Louise.

EWA LINNROS

Läs också