Nytt hotell i Ekebyhov

Nytt hotell i Ekebyhov

För ett par veckor sedan öppnade Ekerös nya hotellverksamhet i Ekebyhov, efter en tids förseningar. Nu finns 60 lägenheter av varierande storlek för uthyrning.

– Ekebyhov hotell är ett lägenhetshotell med totalt 60 lägenheter. Hälften är 30 kvadratmeter med två sängar och hälften är 45 kvadratmeter med fyra sängar. Samtliga rum är möblerade samt har fullt utrustade kök, diskmaskin och tvättmaskin med torktumlare. De är inredda så att man ska trivas lika bra under endast en natt som om man hyr i tre månader. Man hyr rummen, precis som ett vanligt hotellrum men de är mer designade och inredda som lägenheter, berättar Linus Axelsson, marknadsdirektör på Easyflat, som driver Ekebyhov hotell och ytterligare ett lägenhetshotell i Slagsta, samt även hyr ut andra möblerade bostäder.

Tanken är att både privatpersoner och företag ska hyra in sig för en kortare eller längre perioder.

– Lägenhetshotellet är skapat för att det ska passa så bred målgrupp som möjligt, eftersom utbudet av boende på Ekerö inte är så stort så hoppas vi att Ekebyhov hotell ska ses som en tillgång för kommunen, säger Linus Axelsson och beskriver att intresset har varit stort för att boka lägenheterna..

– Vi hade ju hoppats på att öppna tidigare än det nu blev, därför har vi sedan innan gjort en del marknadsföring och det verkar som att ekeröborna verkligen längtat efter att vi ska öppna för det har varit härliga kommentarer och hejarop efter att vi äntligen slog upp dörrarna och började ta emot bokningar. Det är inte helt fullbokat, men tack vare en större bokning från ett företag så har vi fått en hög beläggning snabbt.

LO BÄCKLINDER

Läs också