Nytt tränarpar i Mälarö hockey

Nytt tränarpar i Mälarö hockey

Nytt tränarpar presenterade i Mälarö hockey som tar över Ekerö/Skås plats i division 3.

I förra veckan blev det klart att nystartade Mälarö Hockey övertar Ekerö/Skås plats i division 3 kommande säsong. Det är även klart vilka som kommer att träna laget och det blir två riktiga trotjänare som tillsammans har spelat över 500 matcher i Skåtröjan. Huvudtränare blir Christian Sannerdal, 43, som spelat i tolv säsonger i Skå IK och även tre säsonger i Ekerö IK respektive Mälarö hockey. Assisterande tränare blir Mikael Sandberg, 40, som spelat tio säsonger med Skås A-lag.

Christian Sannerdal hann inleda förra säsongen med Ekerö/Skå som tränare innan den avbröts efter ett fåtal matcher på grund av pandemin. Nu ser han fram emot en ny säsong med en nystartad klubb, fast med i stort sett samma spelarmaterial.

– Att tacka ja till en ny säsong var enkelt eftersom det är i stort sett samma lag som förra säsongen och jag tyckte det var ett bra gäng som var kul att jobba med, säger han.

Mikael Sandberg är helt ny som tränare och ser fram emot att bygga upp a-laget.

– Jag tror Mälarö hockey har något som kan bli väldigt bra på sikt. Att då få vara med på början av den resan känns väldigt inspirerande. Att få bygga upp ett a-lag med Christian Sannerdal känns väldigt kul och jag tror vi kan komplettera varandra bra, säger Sandberg.

Just nu är försäsongen igång med att få ihop gruppen som ses gemensamt en gång i veckan och sköter resterande del av träningen på egen hand. I mitten av augusti går laget på is och målsättningen är redan satt.

– Målsättningen är att gå upp i division 2 och det är vi alla överens om. Laget känns starkare i år och vi har en bred trupp med över 30 spelare just nu, avslutar Christian Sannerdal.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också