Obesegrade innebandylag

Ekerös herrar och damer har fått en bra start på innebandysäsongen. 

Både Ekerös herr- och damlag har rivstartat innebandysäsongen och är hittills obesegrade. Herrlaget har spelat fem matcher i division 2 och vunnit samtliga, dessutom med stora siffror. Den jämnaste matchen hittills var mot Tungelsta i lördags då Ekerö vann med 5-4 efter att ha avgjort i slutsekunderna. Ekerö toppar serien med maximala 15 poäng och har en trio jagades bakom på 12 poäng. Tränaren Nicklas Jonsson är nöjd med lagbygget som byggts upp över tid. 

– Vi har byggt laget och gruppen över tid där vi kunnat bygga in en bra träningskultur och spelidé, som vi utvecklat stegvis. Truppen är fortfarande ung, men har vuxit som både individer och lag i takt med att killarna blivit äldre och tiden vi fått tillsammans, säger han.

Det kombinerat med några viktiga nyförvärv utifrån gör Nicklas Jonsson optimistisk.

– Vi har även fått in ett par spelare utifrån som gett laget en större trygghet med boll och i kritiska lägen då dessa killar spelat på en högre nivå och har en annan erfarenhetsbank som våra killar tar del av. Genom att vara ödmjuka, jobba hårt och vara noggranna i allt från förberedelser till utförande är vi övertygade om att vi kommer att kunna vara med hela vägen som ett topplag, avslutar Nicklas Jonsson.

Nicklas Jonsson. tränar även damlaget som vunnit sina två inledande matcher i division 3. Detta är första säsongen på länge som Ekerö IK har ett damlag. Laget består i huvudsak av spelare från Ekerö och det är ett ungt lag, där den äldsta spelaren är 20 år och den yngsta 16. Laget är till stor del samma lag som spelar juniorallsvenskan.

Elsa Billter, 18, som är en av spelarna i laget berättar om inledningen på säsongen.

– Säsongen har börjat starkt med två vinster av två möjliga och det känns som att vi har goda chanser att nå vår målsättning som är att gå upp i division 2, säger hon och fortsätter: 

– Överlag är det en väldigt bra och positiv stämning i gruppen och vi känner att Ekerö IK satsar ordentligt på tjejinnebandyn. Vår tränare Nicklas Jonsson är en viktig del av lagets framgångar och lär oss otroligt mycket om det taktiska spelet, men också om vår tekniska utveckling, säger Elsa Billter.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också