Olovlig färd i grustag

Den 20 mars skedde ett brott mot terrängkörningslagen då okända gärningspersoner olovligen framförde cross-motorcyklar avsedda för att framföras på bana, i icke avgränsade naturområde. Boende i området berättade att de observerat en jeep med släp som parkerat vid grustaget i Älvnäs och därifrån har ett flertal personer framfört ej registrerade crossmotorcyklar i de kringliggande skogsområdena. Detta är återkommande på helger vid fint väder. Inga motorcyklar fanns kvar när polispatrullen kom till platsen.

– Jag skulle vilja nämna att mopedsäsongen nu är igång i samband med att gruset sopas undan från våra gator. Polisen önskar att föräldrar pratar med sina ungdomar om vikten av att köra trafiksäkert för både andras och egen säkerhet och även att man som förälder ser till att mopeden är laglig och exempelvis inte är trimmad, säger Marie-Louise Mattsson, kommunpolis och fortsätter:

– Med anledning av anmälan om brott mot terrängkörningslagen ovan, vill jag också tipsa om att Skå crossbana är ett mer lämpligt ställe att åka på där man inte behöver ta hänsyn till andra människor som vistas på stigarna i grönområdet.

En anmälan om ringa stöld inkom till polisen från Lidl på Älvnäsvägen den 25 mars. Då upptäcktes att en okänd person stulit köttfärs och gömt den tomma förpackningen i butiken. Detta förfarande har pågått under cirka fyra veckor, men personalen har inte kunnat identifiera någon misstänkt person.

På Munsö rapporterades ”allmänfarlig vårdslöshet” in den 19 februari då en vedeldad badtunna lämnades utan uppsikt och en brand uppstod. Branden kunde dock begränsas till trallen som tunnan stod på.

Ett stort antal stölder och stöldförsök har också inträffat under senaste tiden. På Lupingränd, Ekerö, stals till exempel i mitten av mars tre extraljus med sammanlagt tolv armaturer till ett värde av 13 000 kronor, från ett fordon. Även på Rapsvägen skedde en stöld från en bil vid ungefär samma tid.

På infartsparkeringen i Tappström och Skridskogränd, Gräsåker, har försök till inbrott skett och troligtvis har tjuvarna varit ute efter katalysatorer, men misslyckats med stölden av okänd anledning.

LO BÄCKLINDER

Läs också