OS-kval väntar för Berg

OS-kval väntar för Berg

Brottaren Zakarias Berg från Stenhamra ska försöka knipa en OS-biljett i Budapest.

Zakarias Berg, 25 år, tog sig sensationellt till OS i Rio 2016 endast 21 år gammal. Han var då den yngsta brottaren i Sveriges OS-trupp. Den gången tog det stopp efter den första omgången i 87-kilosklassen. Men det blev en nyttig erfarenhet för den nu 25-årige Berg som tidigt i karriären satte upp ett mål att nå OS i Tokyo 2020. På grund av pandemin blev OS framflyttat ett år och ska istället avgöras i sommar med start den 23 juli. Nu väntar en intensiv period för Zakarias Berg i jakten på en ny OS-biljett. Första chansen för Berg blir i Budapest i slutet av mars där två OS-biljetter ska delas ut. 

– Det är ett kval för Europa och de två som går till final är kvalificerade till OS. I början på maj är det även ett världskval där ettan, tvåan och trean är kvalificerade, så det är bara att köra på nu, säger Zakarias Berg.

Den tidigare Skå IK-brottaren har haft en skadefylld period men har den senaste månaden kunnat träna på ordentligt och känner att formen är på rätt väg.

– Jag har haft en rätt tuff skadeperiod den senaste tiden. Ett utdraget ledband i knät har gjort att det har blivit mycket rehab och alternativ träning. Men senaste månaden har jag kunnat köra på mattan ordentligt och formen känns bra. Men det är nu den sista tiden som formen ska toppas ordentligt, avslutar Zakarias Berg.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också