“Pagge” tillbaka på plan

“Pagge” tillbaka på plan

Fotbollssäsongen kommer snart igång. Ekerö IK:s A-lag har föryngrats ordentligt och lagets tränare Pascal Simpson ser fram emot seriespelstarten.

Den milda vintern har varit gynnsam för fotbollsträningen. Normalt sett är huvudplanen på Träkvistavallen stängd på vintern och man tränar bara på den så kallade B-planen,  men nu kan Ekerö IK nyttja båda sina fotbollsplaner.

Pascal Simpson är åter på plats som tränare för A-laget och är även sportansvarig för de äldsta elvamannalagen.

– Vi har jobbat ganska hårt, fått in nya tränare, strukturerat upp grupperna och hittat bra serier inför starten i april, berättar Pascal.

A-laget spelar i division 4 mellersta i några år. Men inför denna säsong fick de en förfrågan från Stockholms fotbollförbund om att byta till division 4 norra.

– Det tyckte jag var lite spännande för när man har mött samma lag år efter år, kan det bli lite tråkigt. Då valde vi att gå med på förslaget, säger Pascal.

Han har föryngrat A-truppen väldigt mycket.

– Det innebär att kanske inte alla får möjlighet att spela A-lagsmatcher, men då har vi en mycket bra U19-serie. De kommer att husera i division 1 med väldigt många bra lag både från Stockholm, Gotland, runt om i Uppland och så vidare.

Det är lite av en generationsväxling i lagen och de yngre spelarna kommer in i truppen med mycket energi.

– Det är många av de äldre spelarna som säger att det är så roligt att spela och så har det inte riktigt varit de senaste åren. Det är verkligen kul.

Hur ser du på oddsen att klättra i eller rent av vinna tabellen?

– Jag har alltid en stark tro på de lag jag tränar. Vi har också en så pass bra trupp att vi kan vinna serien. Men det är inte så enkelt att bara gå ut att vinna, allting ska klaffa under ett år. Men nu känns det väldigt bra, så vi ser fram emot säsongen med tillförsikt.

EWA LINNROS

Läs också