“Personalen är våra hjältar”

“Personalen är våra hjältar”

Efter en tung vår med coronautbrott och stor arbetsbörda, är Kullens personal oroliga för vad coronautvecklingen ska medföra.
– Vi håller andan varje dag och följer utvecklingen noga, säger verksamhetschef Hélène Eklund.

Ökande smittspridning och nya restriktioner – ingen vet hur de kommande månaderna ska utveckla sig när det gäller coronaspridningen. Men när denna tidning trycks har landets äldreboenden varit öppna för besök sedan den första oktober.

Hélène Eklund på Kullens äldreboende är dock orolig över hur utvecklingen ser ut och skulle gärna se att den egna verksamheten hade mandat att begränsa besökandet, för att hindra att smittan tar sig in.

– Hos oss får man ringa avdelningen och boka ett besök hos sin anhöriga. Detta för att vi ska kunna reglera hur många som befinner sig i lokalerna och för att det ska vara lättare med smittspårning om någon blir sjuk, berättar Hélène Eklund.

Hon minns med fasa vårens svåra situation då smittan tog sig in och drabbade både boende och anställda och den personal som höll sig frisk gick på knäna av arbetsbördan.

– Personalen är våra hjältar och de har gjort ett enormt jobb. Men vi är väldigt rädda för att situationen ska förvärras och vi ska hamna i samma läge igen.

Hélène Eklund är dock glad över att sommarmånaderna har varit mycket lättare att hantera och att man har kunnat ordna underhållning och ha mer social samvaro under en period.

– Det jag kan känna är att den här tiden ändå har fört med sig att vi har fått en väldigt stark teamkänsla i arbetsgruppen.

LO BÄCKLINDER

Läs också