PG hjälper dig till bästa solskyddet

» Detta är en annons från FÄRIGSÖ TRÄ »  Våren står för dörren och även om solen är efterlängtad av de flesta, vill många kunna välja när de ska stänga den ute. Av Per ”PG” Johansson  på Byggvaruhuset Färingsö trä får man all hjälp man behöver för att avgöra vilka solskyddlösningar som passar bäst i varje enskilt fall.

  När kunden har tagit kontakt med oss och vi har gjort en behovsanalys, åker vi ut och tittar, mäter och kontrollerar hur solskyddet kan monteras. Vi hjälper också till med monteringen. På så sätt kan man vara säker på att man får en lösning som fungerar och får hjälp hela vägen, förklarar PG, som är Färingsö träs expert på solskydd, med många års gedigen erfarenhet av området.

Han berättar att en av de vanligaste solskyddslösningar som brukar bli aktuella när våren kommer, är automatiserade markiser som sköter sig själva och känner av när de behöver sänkas respektive hissas upp. Idag behöver ingen själv komma ihåg att dra upp eller ner markiserna, utan sol, regn och vind talar om för dem vilket läge de ska vara i.

På Färingsö trä finns dock inte bara markiser utan hela Drapers sortiment av ut- och invändiga solskydd, det vill säga olika typer av markiser, persienner, lamell-, plissé- och rullgardiner. Både styrning och automatik är av högsta kvalitet liksom vävarna som är motståndskraftiga mot solblekning och värmestrålning.

Den kanske viktigaste aspekten vad gäller solskydd är att skydda sitt hem mot värme. Varma sommardagar kan temperaturen i ett rum gå upp till 40 grader. Detta påverkar inte bara oss människor utan hela huset; trägolv och konstruktioner mår dåligt och kan gå sönder, växter och husdjur lider i värmen.

Förutom de uppenbara för-delarna, som att slippa solen rakt i ögonen i vardagsrummet eller få en skön avskärmning att sitta under på altanen, finns det även ekonomiska vinster med att stänga solen ute.

– Ett bra solskydd håller inte bara solen borta utan kan även sänka dina elkostnader. Moderna hus byggs väldigt tätt och släpper inte ut överskottsvärme, utan man måste använda  kyla för att dämpa den. När man bygger nytt kan det vara idé att planera in solskydd redan från början för att hitta de effektivaste lösningarna.

Många väljer grått i olika nyanser som markisväv, men PG visar en av årets provkataloger för vävkollektioner och där finns alla tänkbara färger och mönster. Allt från de klassiska randiga markisväverna i blått och vitt, till mer modebetonade kulörer. Utbudet av vävar är enormt.

– Det finns verkligen möjlighet för alla att hitta något som passar den egna stilen, konstaterar PG.

www.faringsotra.se

Läs också