Polisen fann knarkodling

Under senaste tvåveckorsperioden har ett stort antal båtmotorer, vinschar till båttrailer och båtar stulits från Mälaröarna. Ett flertal försök till stölder har också upptäckts. Bland annat har båtägare i Sätuna och på Ekerö drabbats.

Efter sommarens alla båtrelaterade stölder har polisen bjudit in till ett webbinarium för att uppmärksamma båtägare och båtklubbar om vikten av att starta samverkan och att vidta andra åtgärder för att få bukt med problemen. Paneldebatten äger rum den 13 september och kan nås via Larmtjänst AB:s hemsida.                        

Den 19 augusti hjälpte polisen en cannabisodlare att skörda, men själva skörden blev konfiskerad. Det var när en polisbåt beordrades till den lilla ön Fiskarholmen utanför Kungshatt med anledning av att en person angjort ön för att ägna sig åt geocoaching och då observerat misstänkta växter, som man fann två jordsäckar med två troliga cannabisplantor i. Plantorna fördes till Västberga polisstation för att destrueras.

På Drottningholm stannade polisen en misstänkt rattfyllerist några dagar senare. Det visade sig dock vara frågan om en trolig narkotikapåverkan och föraren togs med till stationen.

– Det har under sommaren varit förhållandevis lugnt med ofog i Stenhamra centrum. Nu börjar det dock återigen med bland annat äppelkastning mot Arriavas bussar. Väktarnas rapporter vittnar även om att det inte kommer en enda förälder till helgens föräldravandring på Stenhamrasidan, berättar Marie-Louise Mattsson, kommunpolis.

Hon beskriver hur ungdomar i de yngre tonåren under de senaste veckorna har kastat äpplen, både maskerade och omaskerade, för att sedan springa och gömma sig. Händelserna har skett både under dagtid och nattetid.    

Under natten mellan den 28 och 29 augusti skedde en stor mängd stölder och inbrott i en garagelänga på Lupingränd i Stenhamra. Okända personer tog sig då in i ett flertal garage och stal både mopeder, bensin, vinterdäck och cyklar. En hel del förstörelse skedde också i samband med detta, då bland annat tanklock och tändningslås bröts sönder.        

Den senate tiden har polisen hanterat en stor mängd ärenden med anknytning till Mälaröarna. En sliten, trasig och övergiven roddbåt vid Ängsholmen har till exempel omhändertagits. På Karusellplan vid Drottningholm har det skett ytterligare inbrott i bilar och bland annat en mobiltelefon har stulits.

En skadegörelse har skett på Lönnviksvägen på Ekerö då en bilägare har fått däcken på sin bil sönderskurna. På Nockebybron orsakade en oaktsam bilförare en krock med en cyklist genom att inte hålla tillräckligt avstånd till bilen framför. Då den bromsade körde bilföraren upp på cykelbanan.    

LO BÄCKLINDER

Läs också