Polisen gjorde tillslag

Polisen gjorde tillslag

Sjöpolisen fortsätter att hitta stulna båtar när de patruller vattnen i Mälaren. På land har kollegorna beslagtagit trimmade mopeder och tagit emot en hel del anmälningar om inbrott och stölder.

Den 26 augusti gjorde sjöpolisen ett tillslag på en flotte på Lovöns västra sida och beslagtog då två båtar som båda misstänks vara stulna. Även den 30 augusti hittar sjöpolisen en båt som misstänks vara stulen. Detta sker vid Grubbholmen utanför Lovön. En person finns vid båten men uppger att båten är hans och att han köpt den, varför ärendet rubriceras som häleri.

– Det har också skett flera stölder och inbrott under perioden. Bland annat flera inbrott i fritidshus och villor i Stenhamra och även på Ekerö, berättar kommunpolis Anna Freij.

Ett av inbrotten sker då husägarna varit borta ett par timmar dagtid och upptäcks när de kommer hem igen.

Även ett flertal stölder av båtmotorer och bildelar har anmälts under den senaste tvåveckorsperioden. Mitt i natten den 26 augusti hör till exempel en boende på Vävnadsvägen, Ekerö ljud utanför huset. Då han tittar ut ser han tre personer som är inne i hans bil som är parkerad på uppfarten. Han öppnar då fönstret och skriker på dem, varpå de lämnar platsen. Det visar sig sedan att de stulit bilradion ur bilen.

På eftermiddagen den 30 augusti hade polisen hastighetskontroll på Ekerövägen i Ekerö tätort och stoppar bland annat två mopedförare som kör alldeles för fort. Det första fordonet misstänks vara en motorcykel utan att vara registrerad som det och föraren har ingen sådan behörighet. Den andra framförs i 58 kilometer i timmen och förutom att hastigheten på platsen är 50 kilometer i timmen, misstänks mopeden även vara modifierad för att gå snabbare än de 45 kilometer i timmen som är tillåtet.

Fordonet tas i beslag för undersökning.

– Det kan vara bra att känna till att polisen kör mer med laser nu och de som åker moped ska vara noggranna med att inte köra trimmat då det kan bli olovlig körning, säger Anna Freij.

Tidigare i augusti blev också två barn beskjutna med grön laser på Ekerö. Polisen är tydlig med hur detta ska hanteras.

– Det här ska anmälas till polis och det borde åtminstone räknas som försök till misshandel. Det finns olika styrkor på grön laser och de starkare kan ge permanenta brännskador på ögonen. Det finns visserligen lagliga laserpekare, men då ska de ha väldigt låg styrka.

Ungdomarna som sköt mot barnen är identifierade.

Den 19 augusti togs också en person för grov rattfylla på Kaggeholmsvägen, Ekerö. Ett vittne hade observerat bilen på en bensinstation och sett att föraren hade en starköl mellan sätena. Vittnet konfronterade föraren och konstaterade att han hade druckit alkohol. Polisen blev då larmad till platsen och utandningsprovet konstaterades vara positivt varpå den misstänkte fick följa med till polisstationen.

LO BÄCKLINDER

Läs också