Politikermöte på taket

Den 11 maj bjöd Företagarna Ekerö in det lokala näringslivet till att ta tempen på de kommunens politiker. Det blev en välbesökt tillställning som gav mersmak.

– Tanken var att våra medlemmar och andra intresserade skulle få chansen att ställa frågor till och mingla med lokala politiker. Det här är ett led i vårt arbete med att sammanföra lokala företagare och politiker, berättar Maria Styf Borowiec, vice ordförande i Företagarna Ekerö.

Evenemanget, som hade formen av en after work, ägde rum på restaurang Kolmilans terrass och det bjöds på plockmat. Föreningen passade också på att uppmärksamma Årets Ekeröföretagare Juntra Viberg som driver Juntras grönt på Färingsö, som även är Företagarna Ekerös representant i regionfinalen av Årets företagare. Vinnaren där går vidare till riksfinalen den 14 oktober i Stockholms stadshus.

– Det var väldigt roligt att ha Juntra på plats och hon berättade om hur hon ena stunden står med fingrarna i jorden och härnäst står hon finklädd och tar emot ett pris.

Därefter fick politikerna ranka sin syn på olika frågeställningar, genom att placera sin uppfattning på en skala. Det gällde bland annat frågan om hur väl de tycker att kommunens näringslivsråd fungerar i förhållande till beslutsfattning och hur de tycker att lokala företag prioriteras i lokala upphandlingar. De fick sedan motivera sina svar.

En frågestund följde och därefter var det tid för mingel och möjlighet att knyta kontakter.

– Det var en väldigt bred representation från olika branscher och allting blev väldigt lyckat. Vi kommer ha en uppföljning i september med samma upplägg, för att se om de har ändrat sin inställning när valet är genomfört, säger Maria Styf Borowiec.

LO BÄCKLINDER

Läs också