Pop-up-butiken fortsätter

Jubelrop i röda ladan, så kan man enkelt sammanfatta det när Johanna Wåhlander ägare till popup-butiken Inredningslagret fick veta att butiken fick förlängt kontrakt till jul.  

– Det här innebär att jag får bjuda in till en julpyntad butik från november och att jag kan fortsätta fylla på med inredningsfavoriter. Jag har fått frågor om ni kommer kunna hitta julklappar och presenter och nu kan jag svara ja på det. Det är underbart, säger  Johanna Wåhlander, butiksägare och hoppas självklart på att få ännu mer förlängt och stanna kvar.

Butiken var från början ett sätt att tömma överfulla inredningslager som samlats under tid och många gjorda inredningsprojekt av AW Studio, men har blivit till ett hjärteprojekt. Hela butiken är inredd som ett hem och där finns både hall, matplats, kontor, sovrum, vardagsrum, uteplats, kök och badrum. 

– Jag tycker om att verka lokalt och känner stolthet över att bedriva verksamhet på Ekerö. Min inredningsfilosofi är att kunna arbeta med  alla stilar och tidsepoker. Det är en mix av kundens identitet och varumärket samt platsen och lokalen som ska samverka för att det ska bli intressant. Det gör att butiken också har en stor variation i sitt sortiment med en gemensam nämnare – jag tycker om allt som är i butiken.” 

Ett av inredningsprojekten Johanna gjort lokalt tidigare är inreda kontoret på Destination Ekerö. Nu med butiken känner hon att hon fått möjlighet att möta fler och hon har tagits emot väl. 

– Filosofin har varit att bli en gårdsbutik för inredning. En motpart till att man köper allt på nätet. Vem vill inte gå till en ostbutik och prata om ostar? Eller till Vinstian och prata viner? Passionen saknas mycket i handeln idag och jag vill skapa en relation till mina kunder så de kan känna sig bekväma att ta med en bild från hemmet på till exempel vardagsrummet eller köket och komma in och prata inredning med mig. Jag har varit i branschen sedan 1997 så under den tiden har man ju lärt sig ett och annat trix som jag gärna delar med mig av till mina kunder.

Läs också