Populära karaktärer på besök

Under de senaste åren har de färgglada figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo blivit omåttligt populära hos svenska barn. Den 2 april kommer de till Erskinesalen på Ekerö och för att möta den stora efterfrågan på biljetter har man fått lägga in extraföreställningar.

Det är många familjer som vill vara på plats när föreställningen “Babblarna – Första musikalen” besöker Mälaröarna första lördagen i april. De omåttligt populära figurerna, som har många miljoner visningar på Youtube, har blivit favoriter hos framförallt mindre barn.

– Egentligen är Erskinesalen med sina 218 platser alldeles för liten, vi brukar spela i lokaler som tar många fler åskådare, men jag vill så gärna att föreställningen ska komma till min hemkommun, förklarar Älvnäsbon My Blomqvist Olsberg, som är regissör, manusförfattare och producent och som vid sin sida i arbetet med föreställningen har en annan Mälaröbo, produktionsassistenten Krista Frykman från Färingsö.

Efter att restriktionerna för allmänna sammankomster släppts är musikalen, som före pandemin spelats 700 gånger, åter på turné och besöker många platser runt om i landet.

– Det är nästan som en rockkonsert när barnen i publiken lever sig in i föreställningen som är interaktiv och ger många möjligheter till att dansa och sjunga med, säger My.

Hon beskriver hur de färgstarka karaktärerna, som ursprungligen var tänkta att hjälpa barn med speciella behov med språk-

inlärning, har kommit att bli populära hos de allra flesta mindre barn genom sin tydliga kommunikation. Största delen av landets förskolor använder sig numera av figurerna i sitt språkarbete.

Själv är  inte My  med i föreställningen, även om hon har en lång och  gedigen  bakgrund  som  artist.

– Jag skrev visserligen huvudrollen för mig själv, men jag vill hålla mig på hemmaplan med familjen så nu hoppar jag bara in i undantagsfall om det inte finns någon annan som kan spela rollen, förklarar hon.

LO BÄCKLINDER

Läs också