Prinsessa och Queen på bion

De kommande två lördagarna är det musik som gäller på Mälaröbion. Lördagen den 14 januari direktsänds operan Fedora från Metropolitan i New York. Verket skrevs av Umberto Giordano 1898 och regisseras av David McVicar.

– Fedora har väldigt vacker musik. Romantik för hela slanten, berättar Ingrid Röising Bergman, operafantast på Mälaröbion.

Sopranen Sonya Yoncheva gör titelrollen, prinsessan Fedora, som blir förälskad i sin fästmans mördare.

– Sonya Yoncheva har vi hört flera gånger från Metropolitan. Hon har en enastående röst. En verklig stjärnsopran, säger Ingrid Röising Bergman.

Redan en vecka senare blir det åter sång på Mälaröbion och denna gång får publiken hjälpa till. Det blir nämligen sing-along till Bohemian Rhapsody, filmen om Queen.

– Vid våra tidigare sing-along-föreställningar har det varit riktigt bra tryck i salongen. Det har varit så kul, säger Andreas Carlsson, föreståndare på Mälaröbion.

Precis som tidigare så tar man hjälp av musikläraren och körledaren Matilda Mattsvåg för att värma upp och hålla igång publiken.

– Det känns superkul att vara tillbaka och dessutom med en sådan härlig film med fantastisk musik. Jag förbereder mig genom att se filmen flera gånger och antecknar detaljer som jag kan använda i instruktioner till publiken. Och så lyssnar jag mycket på låtarna. Min favoritlåt är Somebody to love. Det är svårt att inte bli förälskad i känslan i sången, säger Matilda.

Men det finns annat än musik på Mälaröbions repertoar också. Denna vecka har A Man Called Otto premiär.

– Det är en nyinspelning av vår största publikmagnet En man som heter Ove. Vi har även märkt att konstnärsporträtt är uppskattade hos våra besökare, så vi ska bland annat visa dokumentären All the Beauty and the Bloodshed, som utsågs till bästa film vid Venedigs filmfestival, berättar Andreas Carlsson.                 

Läs också