Prisad lärare och hund

Denice Sverla på Ekebyhovs grundsärskola fick priset ”Årets inspiratör” på lärargalan och inte nog med detta, hennes hund Dis har utsetts till ”Årets sociala tjänstehund”.

– Det känns fantastiskt och lite obegripligt att på en gala bli uppmärksammad för någonting som man gör på sitt jobb och som jag känner är mitt kall i livet, säger Denice Sverla som är lärare på Ekebyhovs grundsärskola sedan 2015. 

Motiveringen som skickades in via elevernas föräldrar, lyder:

”Du har en klass där alla har en funktionsvariation och du får oss att våga prova, tro på vår egen förmåga och framför allt – se oss själva som de fantastiska individer vi är. Du tar hjälp av vår skolhund Dis som ger oss mycket stimulans. Vi ser att du älskar att arbeta med oss genom ditt engagemang och genuina intresse att inspirera oss elever. Du har en förmåga att hitta varje enskild elevs sätt att lära sig på bästa sätt. Du är en lärare som ställer krav och tror på varje enskild elev. Lärare som du i särskolan bidrar till en ökad självkänsla för barn med funktionsvariation.”

Men inte nog med detta, veckan innan galan prisades Denise hund Dis av Svenska kennelklubben med det största priset i hundvärlden, ”Årets sociala tjänstehund”.

Dis arbetar tillsammans med Denice på grundsärskolan och motiveringen lyder:

”Dis gör stor skillnad för många elever i sitt arbete tillsammans med ägaren och hundföraren Denice Sverla. Med sin gedigna utbildning och långa erfarenhet är de ett ovärderligt stöd i både praktik och teori, enskilt och i grupp. Dis ger barnen lugn och motivation att lära sig saker och knyter vänskapsband mellan elever som vanligen har stora svårigheter att interagera med varandra. Terapihunden Dis är därför en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Årets sociala tjänstehund 2019.”

EWA LINNROS

Läs också