Rådigt ingripande av Love och Elis

Rådigt ingripande av Love och Elis

Genom att utan tvekan bistå sjöpolisen, hjälpte bröderna Elis och Love Lindqvist i Sandudden en båtägare att få tillbaka sin stulna båt.

– Vi hade fått in en anmälan om en båt som låg strandad på väldigt långgrunt vatten utanför Sandudden, men kunde inte komma intill den med vår ribbåt trots att vi försökte flera gånger, berättar Daniel Isaksson, sjöpolisen.

I närheten fanns bröderna Elis och Love Lindqvist som var ute med sin nätta lilla båt och utan tvekan lånade ut den till polisen som med hjälp av den kunde komma nära den drivande båten. De kunde konstatera att ingen människa fanns ombord och att båten var anmäld stulen. En glad ägare fick på så sätt tillbaka sin båt och polisen tog med sig de tjänstvilliga killarna på en liten tur i sin båt.

– Det är ju en självklarhet att man hjälper polisen. Sen var det också jätteroligt att få åka i polisens ribbåt, kommenterar Elis Lindqvist.

– Vi såg polisen komma och då tänkte vi ”vad har vi nu gjort för fel?”. Men de ville bara ha hjälp och det var jätteroligt att få hjälpa dem, fortsätter Love Lindqvist.

Med tanke på senaste tidens många båt- och båtmotorstölder på Mälaröarna delar Daniel Isaksson också med sig av sina bästa råd för att slippa påhälsning i båten eller för att få tillbaka den om det tråkiga ändå händer.

– Vakta era båtklubbar eller investera i en GPS-spårsändare, vilka har blivit mycket billigare på senare år. Om vi får larmet direkt, så kan vi koordinera våra insatser till sjöss och till land och har en sportslig chans att hinna genskjuta tjuvarna.

LO BÄCKLINDER

Läs också