Rådigt ingripande av sjöräddningen

Den 11 juni fick polisens larmcentral ett samtal om att tre lösspringande hundar attackerat en sexårig flicka i Drottningholm. Det är inringarens dotter som vid en promenad på Gustav III:s väg mött tre lösa hundar som springer emot henne och hoppar upp på henne. Efter några minuter kommer hundägaren och fångar in sina hundar. Inga skador uppstår men flickan utsätts för stor rädsla och kraftigt obehag. Hundägaren rapporteras för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Två trafikrelaterade brott skedde i samband med polisens skolavslutningsinsats på Eker den 9 juni. Den första skedde vid 22.17 då en ung förare med ett återkallat körkort för moped körde en vanlig personbil. Detta rubricerades som grov olovlig körning. En dryg timme senare påträffades ytterligare en förare med återkallat körkort körandes en bil narkotikapåverkad nära Ekerö centrum. Denna person anmäldes för såväl grov olovlig körning, drograttfylla och ringa narkotikainnehav för eget bruk.

Den 13 juni upptäckte en bilägare att det försvunnit en golfbag med fullt klubbset ur hans bil som stod parkerad i Tappström över natten. Golfbagen låg i bakluckan och kunde inte ses utifrån. När bilägaren kom till bilen var det inte heller några skador på den. Han är hundraprocentigt säker på att bilen var låst med nyckellös funktion och att nyckeln varit med honom hela natten. Bilägarens egen teori är att någon kopierat signalen från nyckeln tidigare under dagen vid golfbanan.

En buss körde i diket på Färentunavägen den 8 juni då busschauffören upptäckte att han kört för långt. I ett försök att vända bussen körde han in på en mindre väg och gjorde en för skarp sväng så att bakre delen av bussen hamnade i diket.

Den 10 juni blev en cyklist påkörd av en bilist vid Lovö kyrkallé. Cyklisten är säker på att hon hade grönt ljus, men tror att bilisten kanske blev bländad av den skarpa solen och inte såg den röda signalen. Cyklisten fick blåmärken och visst blodvite uppstod.

Den 16 juni såg en ledig men rådig sjöräddare på väg hem i sin privata båt, hur det rök från en båt på Fiskarfjärden utanför Kungshatt. När han konstaterade att det brann kraftigt ombord skickade han ett nödanrop som nådde kollegorna som var i tjänst och befann sig i stationshuset vid Jungfrusund. Han räddade sedan de tre personer, varav två barn, som fanns ombord. När sjöräddningen anlände släckte de branden ombord och bogserade in båten till land där brandförsvaret tog över.

LO BÄCKLINDER

Läs också