Rån och honungsstöld

Rån och honungsstöld

Ett brutalt rån, en raffinerad stöld och gripna båttjuvar är några av de ärenden som polisen hanterat på Mälaröarna under den senaste tvåveckorsperioden.

Natten till den 13 juni blev tre personer gripna i samband med ett grovt rån i en bostad i Stenhamra, efter att en granne blivit misstänksam då skrik hörts från platsen.

– En handfängslad man blev misshandlad både med tillhyggen, slag och sparkar och en plånbok blev tillgripen. I samband med rånet greps tre personer, berättar Anna Westerberg, presstalesperson för polisen region Stockholm.

En hel del båtrelaterade stölder har också skett under senare tiden. I början av juni stals bland annat en båt på Adelsö, men återfanns senare tillsammans med ytterligare en båt.

– Båten och ytterligare en som visade sig vara stulen, hittades vid Sättra, på en obebodd ö. Båtarnas motorer, styrpaneler och reglage var bortmonterade och stulna. Gärningspersonen misstänkas ha kommit sjövägen, säger Anna Freij, kommunpolis.

Första veckan i juni upptäcktes också ett tillgrepp av två båtar på Kärsön. Båtägaren uppgav att hen åkt över Nockebybron och sett sina två motorbåtar ligga på plats i närheten av bron. En timme senare när målsägande åkte förbi igen, upptäckte hen dock att motorbåtarna som varit låsta med kättingar, tampar och lås av klass 3, var borta.

– Den 12 juni lyckades dock polisen gripa den båttjuven, tack vare ett rådigt vittne, säger Anna Freij.

En polispatrull blev beordrade till Berghamns brygga utanför Hässelby angående en misstänkt båtstöld. En inringare hade sett en mindre motorbåt bogserat en större finare båt.
Båtarna lades till vid Berghamns brygga och inringaren gick ner och frågade om de behövde hjälp. Mannen svarade att de fått slut på bensin och inte behövde hans hjälp. Inringare ringde då polisen då denna tyckte hela situationen var konstig och mannen vid bryggan betedde sig suspekt. När patrullen anlände till platsen var båda motorbåtarna förtöjda vid bryggan och en man befann sig på bryggan.

Den 4 juni upptäcktes också stöldgods på Granholmen, Drottningholm av sjöpolisen.

En stöld som antas ha utförts av mycket kunniga personer upptäcktes i Ekebyhovsparken den 7 juni.

– Någon har tagit tagit cirka 20 ramar i biodlarföreningens bikupor, slungat dem och återställt lådorna. På fyra ramar har man även skurit ut de honungsfyllda vaxkakorna. Ramarna beräknas ha innehållit cirka 40 kilo honung till ett värde av ungefär 4 800 kronor.

Ett flertal inbrott har också skett under perioden. Den andra juni skedde ett av dessa i en villa i Stenhamra.

– När ägarna kom hem upptäckte de att någon varit inne i bostaden. Alla lådor i sovrummet var utdragna och genomgångna och kastade på sängen, allt var i en enda röra. Tjuvarna hade förmodligen gått ut via altandörren, då den stod olåst.

Den 10 juni inträffade också ett inbrott i en villa i Träkvista. Gärningspersonen bröt sönder dörrlåset på altandörren på baksidan och tog sig ut via källarvåningen.

LO BÄCKLINDER

Läs också