Seger och Grand Slam för Björklund

Mirjam Björklund tog en ny turneringsseger. Nu väntar Roland Garros.

Tennisspelaren Mirjam Björklund, 23, visar fin form inför Roland Garros i Paris den 16 maj. Nyligen tog hon sig till sin första kvartsfinal på WTA-touren. Det följde hon upp med årets första titel på ITF-touren i Orlando där hon inte tappade ett enda set under hela turneringen. I finalen besegrades rumänskan Alexandra Ignatik som är rankad 161:a i världen med 6-3, 6-4.

– Det var väldigt kul att vinna en ny titel på det gröna gruset här i Florida. Jag är glad över hur jag spelade hela veckan och tycker det är kul att ha fått många bra matcher på grus redan. Ibland kan det ta några veckor men min övergång var väldigt snabb så jag är taggad inför Roland Garros, säger Björklund.

Mirjam Björklund är just nu rankad på plats 153 i världen och är klar för spel i Roland Garros i Paris. Det krävs att hon vinner tre kvalmatcher för att nå huvudturneringen. Senast Mirjam Björklund var med i en Grand Slam var i Australien då hon åkte ut i den tredje och sista kvalomgången innan huvudturneringen. Nu hoppas hon nå hela vägen.

– Jag har bra chanser men det är ingen lätt uppgift. Alla som är med i en Grand Slam är väldigt bra spelare och det kommer bli roligt och tufft.

Senare i sommar blir det även spel i Sverige och Båstad under Nordea Open för Mirjam Björklund.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också