Seriepremiärer och Stockholm cup

Lagen från Mälaröarna har haft seriepremiärer och Skå är i semifinal i Stockholm cup.

Skås fotbollsherrar fortsätter att forsa fram i Stockholm cup. I kvartsfinalen mot Ängby från division 4 blev det vinst med 5-2. I Stockholm cup får laget från den lägre divisionen en straff för varje division det skiljer. Eftersom Skå spelar i division 6 fick laget två bonusstraffar och satte bägge.

Ängby lyckades inte hämta upp underläget utan Skå kunde i stället dra ifrån fram till 5-0 innan Ängby reducerade två gånger om i slutet av matchen. Skå är nu framme i semifinal och så långt har Skås fotbollsherrar aldrig gått i Stockholm cup tidigare.

I semifinalen väntar Rågsved som i skrivande stund leder division 2. Skå kommer således få inleda matchen med fyra bonusstraffar. Speldatum är inte fastställt ännu men det blir troligen någon gång i slutet av maj. 

Skås herrar fick även en bra start i seriepremiären i division 6 när laget vann borta mot IFK Viksjö med 3-2 i lördags.

Skås damer i division 4 fick också en bra start på säsongen. I premiären hemma mot Hässelby blev det seger med 2-0 i söndags.

Tung start blev det däremot för Ekerös fotbollsherrar som  åkte ur division 4 förra året och har tappat flera av de äldre spelarna i truppen sedan dess. Ekerö mönstrar den här säsongen ett väldigt ungt lag som har fått en blytung start i division 5. I premiären hemma mot IF Wasa blev det förlust med 0-8. I den andra omgången borta mot Banjul FC i lördags blev det förlust med 7-0.

Ekerös fotbollsdamer skulle precis som Skå ha spelat i division 4 den här säsongen. Men i fredags gav Ekerö besked att laget drar sig ur spel i seriespelet.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också