Sigge jagar zombies i TV

Sigge jagar zombies i TV

Den 22 december startar säsong tre av SVT:s populära barn- och ungdomsserie Zombie. Där är 12-årige Sigge Bröms från Färingsö en av deltagarna i insatsstyrkan som ska rädda en by i Norrland från att invaderas av zombies. Men det är inte det enda sammanhang där man kan se den unge skådespelaren just nu.

– Jag har precis kommit hem från en inspelning som jag inte får säga något om ännu och imorgon ska jag spela in ett tävlingsprogram, berättar Sigge som trots sin unga ålder hunnit med ett att agera framför kameran ett stort antal gånger.

Den största skådespelarinsats han gjort hittills, är att delta i SVT:s serie Zombie som spelades in under fyra intensiva septemberveckor på Hemsön utanför Härnösand.

– Det var min mamma som hade skickat in ansökan och sedan fick jag göra en videocasting där jag bland annat fick göra en improvisation. I januari fick jag svar om att jag kommit med.

I serien, där en insatsstyrka bestående av specialutbildade barn ska rädda en norrländsk by som tagits över av zombies, spelar Sigge sig själv. Något som inte alltid är så enkelt när man har en kamera närvarande som registerar allt man gör.

– Jag tror att man måste vara en teaterapa för att kunna vara naturlig framför kameran. Jag har alltid älskat teater. Min mamma tog med mig på många föreställningar när jag var liten och jag har varit på två teaterläger på Kärsön.

Till vardags går Sigge i sjätte klass i Observatorielundens skola. Han har förstående lärare som ser till att han får kompensera uteblivna lektioner och även rektorn uppmuntrar honom när han behöver vara ledig för inspelningar.

Hittills har Sigge bland annat varit med i tv-serien Robson och filmen Elit som går på Youtube. Genom den skådespelarförmedling han är registrerad  i får han också hela tiden nya förfrågningar och han har siktet inställt på att fortsätta med sitt agerande.

– Att skådespela är det roligaste jag vet och det är mitt absoluta drömjobb i framtiden, slår Sigge fast.

Den 22 december visas det första dubbelavsnittet av serien Zombie på SVT.

LO BÄCKLINDER

Läs också