Siktet inställt på en ”helhetlig” mottagning

MN besöker Mälarö naprapatverk och träffar Örjan Lillevik, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

Berätta lite kort om dig själv och hur kom det sig att du blev naprapat och hamnade just på Ekerö?

  Jag heter Örjan Lillevik och kommer från Bergen, Norge där jag bott största delen av mitt liv. Jag har ett stort idrotts- och friluftsintresse som gör att jag är engagerad i både fotboll, tennis och löpning på Ekerö. Det var just mitt intresse för idrott och träning i samband med en lättare knä-

skada i min ungdom som gjorde att jag fick ett ökat intresse för kropp, hälsa och fysikalisk behandling.  Det ledde till att jag sökte mig till Napapathögskolan 1999 och flyttade till Stockholm för att utbilda mig till naprapat. Då såg jag framför mig att jag kunde kombinera mina intressen med ett arbetsliv, vilket verkligen har blivit som jag önskat. I Stockholm träffade jag också min blivande fru som idag är anledningen till att jag har hamnat på idylliska Ekerö. Hit flyttade vi med familjen i 2018 och trivs riktigt bra. 

Berätta om din verksamhet, vilka tjänster erbjuder du?

– Jag äger och driver Mälarö naprapatverk som håller till i den fantastiska träningsanläggningen Mälarö träningsverk i Jungfrusund. Där jobbar jag som är legitimerad naprapat och har nyligen fått riktigt duktiga kollegor i Lia som är fysioterapeut och Magnus som är osteopat. 

– Vår målsätting är att kunna erbjuda undersökning, behandling och rehabilitering av alla typer muskeloskeletala utmaningar man kan stöta på i livets olika faser. Om det gäller en uppkommen skada i din träning, eller av brist på träning, om man känner sig begränsad i sitt vardagliga liv av stelhet eller smärta, om du känner av stress och spänningar eller om du känner att det är dags att ta tag i din kropp och din hälsa för att må bättre och orka mera av det roliga livet har ett erbjuda. Ja, då är du välkommen till oss! Vi jobbar tillsammans för att du ska få den bästa möjliga hjälp. Du kanske behöver en noggrann undersökning av din axel med ultraljud, en ordentlig behandling av musklerna runt och i axel-

leden och en ändring av sättet du andas eller bär din kropp. Vi hittar en lösning och anpassar den efter dina behov och förutsättningar. 

Hur ser dina framtidsutsikter ut?

– I framtiden önskar Mälarö naprapatverk att vara en helhetlig mottagning för alla Mälaröbor. Vi kommer jobba mot att få en hälsocoach på plats, som kommer kunde hjälpa till med livsstilsändringar inom kost, prestation och hälsa. Vi kommer kunna erbjuda KBT-terapi och vidareutveckla de tjänsterna vi redan har på plats. Vi önskar hålla öppet både kvällar och helger för akuttillfällen och fortsätta utveckla vårt fina samarbete med Mälarö träningsverk.

Hur vill du se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Bara under de fem åren som jag har bott på Mälaröarna tycker jag det varit en stor utveckling på öarna. Att vi kommer närmre stan med nya vägar och nya bostäder verkar naturligt och oundvikligt, så det viktiga blir att göra det så bra som möjligt genom att bevara Mälaröarnas fantastiska rekreationsområden och lantliga känsla samtidigt som infrastrukturen, skolorna och nybyggnationen följer i takt med ökad inflyttning till kommunen. 

Vilket lokalt företag vill du läsa om i tidningen?

  Ekerö redovisningsbyråoch Diana Larsson. 

Läs också