Siri vidare till fredagsfinalerna

Siri Leijon från Svartsjö är en av de 13 deltagare som gick vidare till fredagsfinalerna under kvalveckan i Idol. Nyss fyllda 16 år har hon redan uppnått det som hon inte trodde var möjligt.

När Mälaröarnas nyheter senast skrev om talangfulla sångerskan Siri Leijon var hon 13 år och avslutade intervjun med orden ”Jag drömmer också om att söka till Idol, men man måste fylla sexton det året man söker, så jag har några år kvar.” Då hade hon nyss vunnit finalen i talangtävlingen ”Stjärnskott jul” där hon var juryfavorit.

Nu har hon åldern inne och fick inte bara en guldbiljett under sin audition, utan gick också vidare till ”Kvalveckan”, där hon röstades ut av tittarna. Hon blev dock invald igen av juryn att som ett av sex wildcards gå vidare till fredagsfinalerna tillsammans med övriga idoler.

– Jag trodde aldrig att jag skulle gå så här långt. Det här är nog det största jag gjort och kommer göra i mitt liv. Jag är så oerhört tacksam över alla röster och allt stöd jag fått från människor jag känner och från svenska folket, säger en överväldigad Siri från sitt hotellrum.

Vilket hotell hon och de övriga deltagarna bor på får hon dock inte berätta, men att deltagarna till största delen hålls åtskilda för att undvika coronaspridning. Förra säsongen drabbades produktionen av smitta, vilket ställde till en hel del problem.

Som en av finalisterna som gallrats ut bland årets 20 000 sökande, har Siri levererat stadigt till en nöjd jury under hela sin medverkan.

– Egentligen hade jag tänkt att jag skulle vänta tills jag var klar med gymnasiet innan jag sökte, men nu blev det inte så. Jag går i första ring på Kungsholmens gymnasium och där läser jag samhällsprogrammet.

Siri, som deltog i sin allra första sångtävling 2015 och har varit med i många andra efter det, förvånades över hur stort ansvar som ligger på Idolartisterna själva när det kommer till att förbereda sig för sina framträdanden.

– Det är verkligen ingen räkmacka att vara med. Det är saker som händer hela tiden och man får hålla stenkoll för att se till att man hinner med allt man ska.

Nu fortsätter Idolsäsongen med en final varje fredag och med ett helt nytt röstningsupplägg. Där får tittarna vara med och rösta under hela veckan för att kunna avgöra vem som får gå upp på scen och sjunga sin låt nästa fredag.

LO BÄCKLINDER

Läs också