Skå IK fotboll växer

Skå IK fotboll växer

Skå IK fotboll har haft några tuffa år men inför säsongen kommer man att starta upp sju nya lag.

– Vi kommer att bli mellan 120 och 150 nya spelare i fotbollssektionen. Dels fyller vi på underifrån med flickor och pojkar födda 2013, dels får vi in ett damlag i division 5.

Förra säsongen spelade herrlaget i division 7 och vann serien. Denna säsong ligger de i division 6, berättar Johan Fogelklou, biträdande sportchef Skå IK fotboll. Han har själv spelat fotboll sedan han var fem år och då i Skå IK.

– När jag var tolv år blev vi lite för få för att kunna spela i elvamannalag, då gick jag över till Ekerö IK där jag spelade i fyra år. Sedan kom jag tillbaka till Skå IK, säger Johan som nu spelar i Skå IK:s A-lag.

Utöver de nya lagen blev också fotbollskolan i somras lyckad och den bästa på länge med 130 barn och knatteskolan med 85 deltagare.

Johan ser fram emot säsongen och nysatsningarna inom sektionen.

– Förra säsongen hade vi ett lag i en B-lagsserie och det laget bestod egentligen av spelare från A-lagstruppen som inte fick speltid samt spelare som jag själv som vill dubbla och spela fler matcher. Den här säsongen är tanken att vi ska ha ett liknande upplägg men att vi även ska ha en juniortrupp vilket är 17-åringar, som får blandas med A-lagsspelare och spela B-lagsmatcher. Utöver det ska vi ha ett reservlag som blir mera av ett veteranlag där egentligen vem som helst, även utan fotbollsbakgrund kan få vara med och spela, förklarar Johan.

Säsongen drar igång med matcher i mitten eller slutet av april och pågår sedan en bit in i juni. Efter sommaruppehållet fortsätter sedan säsongen i mitten av augusti och pågår fram till början av oktober.

EWA LINNROS

Läs också