Larmet går – skadegörelse, stölder och smitning från trafikolyckor

Den 28 februari upptäcktes en skadegörelse på Sanduddsvägen i Sandudden.

– En person såg att ett av träden i samfällighetens park skadats. Barken hade skalats av 30 centimeter brett och runt om hela stammen, troligtvis med kniv eller annat vasst föremål. Skadan sitter cirka 150 centimeter från marknivå. Det finns inristade tecken i det skadade området i form av ett hjärta på ena sidan av stammen och bokstäverna I och N enligt den som gjort anmälan.

Den 7 mars larmades polisen till Ekerö centrum efter att en person varit utåtagerande inne i en butik. Personen var även utåtagerande mot polis vid ingripandet och blev sedermera gripen misstänkt för flera brott.

Den 25 februari gick tre vuxna och ett barn genom isen vid Lurudden utanför Helgö. En stor räddningsinsats lyckades bistå personer som blivit nerkylda när de kom upp ur vattnet.

– En arbetsplatsolycka skedde på Drottningholm när en person föll cirka åtta meter vid montering av en takbalk på en byggarbetsplats. Personen fick en bäckenfraktur, säger Marie-Louise Mattsson.

Ett garageinbrott skedde natten mellan den 21 och 22 februari på Gräsåkersvägen.
– Någon har slagit en ruta till grannens garage och gått in den vägen och stulit verktyg. Alla lådor och påsar i garaget har gåtts igenom och tjuvarna bland annat stulit en batteriladdare som kostar 1 000 kronor.

Ett par dagar tidigare hade ett par män observerats när de gått runt i området och kollat.

Flera stölder från arbetsplatser, stölder av registreringsskyltar och slangning av bensin har också skett under den senaste tvåveckorsperioden.

Den 23 februari skedde en smitning från en trafikolycka i Svartsjö då en taxibil och en personbil möttes på en smal väg. Personbilen fick sin backspegel avkörd, men taxiföraren vägrade lämna sina personuppgifter. En annan smitning från en trafikolycka skedde på Bryggavägen i början av mars. En personbil och en cykel kolliderade på ett övergångsställe och cyklisten lämnade platsen utan att lämna några uppgifter.

Ytterligare en trafikolycka som resulterade i lindriga personskador inträffade den 5 mars vid OKQ8 i Skå. Tre bilar var inblandade och två av dem fick bärgas från platsen.

Polisen får också kontinuerligt in tips om moped- och EPA-bilar som buskör på olika platser i kommunen.

– Under torsdagen på sportlovet hade Vällingbypolisen tillsammans med kollegor från Regionstrafiken en trafikinsats på Ekerö. Flera förare blev rapporterade för olika typer av trafikförseelser. Flera fordon, främst moped- och EPA–bilar, kontrollerades också under kvällen med hjälp av flygande inspektion där anmärkningar fanns. Även andra typer av brott uppdagades i samband med trafikinsatsen som genomfördes på olika platser i Ekerö kommun, berättar kommunpolis Marie-Louise Mattsson.

LO BÄCKLINDER

Läs också