Skås fotbollsherrar till final

Skås fotbollsherrar tog sig till final i Stockholm cup efter seger mot Rågsved.

Skås fotbollsherrar lyckades besegra Rågsved från division 2 i semifinalen av Stockholm cup inför stor publik på Svanängens IP. Eftersom det skiljer fyra divisioner mellan lagen fick Skå inleda med fyra bonusstraffar och Skå satte samtliga. Med en 4-0 ledning så satsade Skå på att sätta defensiven men skapade även flera fina målchanser framåt. Rågsved gjorde tre mål men Skå lyckades hålla undan och vinna med 4-3.

– Vi höll oss till spelplanen och det vi förberett oss på innan. Vi gör en fantastisk försvarsinsats hela matchen igenom utom första delen av andra halvlek. Det enda vi saknade var att vi borde satt våra klara målchanser som vi ändå skapade under matchen, säger spelande sportchefen Johan Fogelklou och fortsätter:  

– Vi är sjukt stolta över att ha gått så långt som division 6-klubb och stort tack till de närmare 500 personerna i publiken som kom och stöttade oss. Vi hoppas få se er alla på finalen.

Finalen kommer troligen spelas i augusti men spelplats och speldatum är inte spikat ännu. I finalen ställs Skå mot vinnaren av Arameisk-Syrianska från division 2 eller Tyresö från division 3. I och med segern är Skå även klara för första omgången av Svenska cupen 2023.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också