Skidor för fler till vintern

Skidor för fler till vintern

Från och med i vinter kan det bli möjligt för funktionsnedsatta att åka skidor i Ekebyhovsbacken. Med hjälp av bidrag ska man nu utbilda instruktörer och köpa in utrustning.

Föreningen 7H ParaAlpint finns redan i Ulricehamn och Bollebygd i västra Sverige, men planerar nu för fullt för att utöka sin verksamhet. Härnäst vill de därför göra det tillgängligt med alpin skidåkning för människor med olika funktionsnedsättningar även i Ekebyhovsbacken.

– Vi har inkluderat två killar från Ekerö i ett ”Leader projekt” där instruktörer utbildas. Det finansieras av Jordbruksverket och EU. Nu hoppas vi på att under kommande vinter kunna dra igång verksamhet i Ekebyhovsbacken, berättar Mathias Carlzon, ordförande i 7H ParaAlpint.

Ytterligare bidrag kommer göra det möjligt att köpa in rätt utrustning som kommer finnas tillgänglig för uthyrning eller möjlighet att prova på.

– Vi hoppas att familjer, särskolor och dagliga verksamheter söker sig till skidbacken och får uppleva en miljö de kanske inte har tänkt sig som tillgänglig, säger Mathias Carlzon.

LO BÄCKLINDER

Läs också