Skräck i Mälaröskogarna

Sista helgen i oktober var det riktigt otäckt på många håll på öarna. Både i Ölsta, Gräsåker och på Adelsö hade lokala eldsjälar och andra aktörer ordnat med spök- och zombievandringar i naturen som lockade många hundra besökare.

Rekordet detta år tog sannolikt Ölsta folkpark som lockade 440 skräckslagna besökare till den zombierun som styrelsen, medlemmar och klass sex i Färentuna skola arrangerar sedan ett par år tillbaka. Det lokala näringslivet sponsrar med varor, klassen bakar samt pyntar och föreningen håller med teknik, lokaler och kunskap. Dessutom lånar grannar ut parkeringsplatser och människor i trakten lånar  ut sitt halloweenpynt.

– Gränsen för vad vi mäktar med passerades nog i år. Vi klickade in 440 besökare. Vi kan inte växa ytterligare utan en rejäl ekonomisk satsning, säger Jens Nyström, arrangör och styrelsemedlem som lägger ungefär två arbetsveckor på att samordna, bygga och marknadsföra eventet varje år.

I Gräsåker och Knalleborg byggde många boende egna kusliga stationer med tävlingar och knåp, vilket sedan avslutades med en skräckfylld promenad genom skogen med en färgsprakande och läskig värld med monster och spindelväv. Många barn var rädda i början av promenaden, men flertalet gick den skrämmande vandringen flera gånger.

Även på Adelsö hade eldsjälarna i Adelsö evenemang skapat en bana i skogen för lokala såväl som långväga besökare. Den otäcka skogspromenaden kantades bland annat av skuggslem, spöken, jättelika spindlar och avhuggna händer.

LO BÄCKLINDER

Läs också