Skratt och mingel när företagen kan mötas på nytt

Den 28 april blir det återigen dags för den årliga näringslivsdagen som under de två senaste åren endast varit ett digitalt event. Då utses Årets Ekeröföretagare, det blir plats för mingel och besökarna får möjlighet att höra ekonomiprofessorn Micael Dahlen hålla föredrag.

När kommunens näringslivsenhet, efter att pandemitiden gjort det omöjligt att ses live,  bjuder in till näringslivsdag på Skytteholm i slutet av april följer man upplägget från 2019. En populär föredragshållare, som denna gång är professorn och författaren Micael Dahlen, utdelning av utmärkelsen Årets Ekeröföretagare och sedan middag med underhållning. Den här gången är det stand-upkomikern Tobias Persson som står för skratten. En paneldebatt med kommunens företrädare kommer det också att bli.

Men framförallt blir det möjligt för kommunens egenföretagare att knyta kontakter genom att träffa andra näringsidkare och myndighetspersoner.

– Många av de företagare som jag har haft kontakt med har önskat en möjlighet att ställa ut, så det behovet kommer vi tillgodose. Det blir först till kvarn som gäller eftersom utrymmet kommer vara begränsat. Vi arrangerar också ett lite mer organiserat mingel genom att vi har särskilda bord för kommunens tjänstemän och ett par andra grupper , säger Johan Elfver, som är kommunens näringslivschef.

Vid tiden för eventet är det dock sannolikt att han kommer ha titeln “kommunstyrelsens ordförande” och ha lämnat tjänstemannasidan till förmån för politiken. Två dagar innan näringslivsdagen håller kommunfullmäktige sammanträde och då föreslås Johan Elfver väljas in som efterträdare till nuvarande ordförande Adam Reuterskiöld (M).

LO BÄCKLINDER

Läs också