Slottsteatern stängd  under sommaren

Slottsteatern stängd under sommaren

Drottningholms slottsteater har beslutat att flytta sommarens föreställningar till nästa år och ställa in alla publika evenemang till och med augusti.

Med anledning av coronaviruset och gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten hålls Drottningholms slottsteater stängd under sommaren. Utställningen ”The Queen of Prints – maxjenny!” planeras fortfarande att visas i september och oktober.

Utställningen är ett samarbete mellan Drottningholmsteatern och den hyllade svenska designern Maxjenny Forslund. Den innehåller en kollektion printade motiv från teaterns dekorer, miljö och inredning.

Dagsprogrammet ”Visioner och utopier” planeras att genomföras efter sommaren, närmare bestämt  den 5 september. Här uppmärksammas att Lovisa Ulrika skulle fyllt 300 år och dagsprogrammet genomförs i samarbete med Kungliga vitterhetsakademien och Kungliga slottet.

Alla guidade visningar är inställda tills vidare men kommer att återupptas så fort det är möjligt, då med hänsyn till lämplig gruppstorlek och avstånd mellan individer.

Barockoperan ”Agrippina” och barnföreställningen ”Skönheten och Odjuret” kommer att spelas säsongen 2021 istället för i år.

Även solokonserten ”Donne disprezzate” med mezzosopranen Ann Hallenberg kommer att genomföras nästa säsong. Köpta biljetter kan bytas mot biljetter till nya speldatum, mot presentkort eller återlösas.

– Det är med tungt hjärta som vi bestämt oss för att inte genomföra några föreställningar på vår fantastiska scen i år. Vi måste liksom alla andra anpassa oss till de omständigheter som råder, men jag är ändå glad att föreställningarna får möta publiken nästa år, säger Sofi Lerström, teaterchef.

EWA LINNROS

Läs också