SM i minigolf i Jungfrusund

SM i minigolf i Jungfrusund

Helgen den 29 och 30 augusti äger SM i minigolf rum på Golfbaren Jungfrusund. Då samlas världs- och Sverigeeliten för att göra upp om de åtråvärda titlarna och även lokala talanger får möjlighet att visa vad de går för.

Under SM i minigolf, eller Swedish Adventure Golf Masters 2020 som det officiella namnet lyder, kommer det att koras svenska mästare i sex klasser – dam- respektive herrklasser i junior, senior och oldtimer.

– Det kommer att vara väldigt vassa spelare som gör upp på de 18 hålen på våra konstgräsbanor, säger Hans Olofsson, vd Golfbaren och innehavare av inte mindre än två VM-guld och två US Masterssegrar i minigolf från början av 2000-talet och silvermedalj i VM 2019.

Han nämner bland annat deltagarnamn som Carl-Johan Ryner som är ansedd som världens bästa spelare genom tiderna, Gunnar Bengtsson, vinnare i VM i minigolf 2019 och Milan Bilén, SM-vinnare 2019.

Den totala prissumman under helgen kommer vara över 100 000 kronor och vinnaren i finalen på söndagen kommer ta hem 50 000 kronor.

LO BÄCKLINDER

Läs också