SM-brons till Ekerö IK

Det blev brons i SM till Tobias Ekeling från Ekerö IK i bågskytte.  

Förra helgen gick inomhus SM i bågskytte av stapeln på Bosön på Lidingö. Tobias Ekeling, 39, från Ekerö började så sent som i april förra året med bågskytte. Han har snabbt tagit sig till Sverigetoppen då han tog brons under inomhus-SM förra helgen efter att ha besegrat flera landslagskyttar. 

– Jag gick in i tävlingen med målet att ta mig till slutspel. Dag ett lyckades jag skjuta höga poäng och slutade på sjätteplats, vilket gav mig ett bra utgångsläge inför slutspelet. Under dag två i slutspelet så gick det sjukt bra! Jag lyckades till och med besegra legendaren ”Lennart Burken Carlsson” från Sundsvall, bara det var värt allt, säger Tobias Ekeling. 

Tobias Ekeling tog sig till semifinalen som han förlorade för att sedan vinna bronsmatchen med 6-0.

– Jag hade en jäkla fördel med att vara rookie och hade inga förväntningar på mig. Det är minst 80 procent nerver i matchskytte, säger Tobias Ekeling.

JOHAN ÄLGEKRAN

Läs också