SM-guld för Lilly

Lilly Almgren Lidman, 13, har representerat Sverige och tagit SM-guld i konståkning.  

Strax innan jul avgjordes SM i konståkning i Borås där Lilly Almgren Lidman från Skå var tredjerankad inför tävlingen. Men via två fantastiska prestationer i både långa och korta programmet vann hon SM-guldet med hela 14 poäng före tvåan, vilket är en stor marginal inom konståkning.

– Jag såg fram emot att få tävla i SM igen. Det är roligt att få träffa andra åkare från hela landet. Jag är riktigt nöjd och stolt över mina åk. Extra kul att jag slog personbästa, säger Lilly Almgren Lidman.

I november blev Lilly Almgren Lidman uttagen att representera Sverige i tyska Dortmund där hon gjorde sin första internationella tävling och slutade femma av 28 deltagande.       

– Det är jättekul och spännande att få tävla för Sverige internationellt men också mycket nervöst. Det är också väldigt kul att få träffa andra tjejer från andra länder, säger Lilly.

Lilly Almgren Lidman har även blivit uttagen att få representera Sverige i Nordiska mästerskapen som går i Reykjavik på Island i början av februari. 

I elitserien har det också gått väldigt bra för Lilly Almgren Lidman, där hon i premiären slutade trea i Luleå och tvåa i Mörrum. Fina prestationer då 13-åriga Lilly är bland de yngsta i klassen ungdom 15. Två elitserietävlingar återstår innan det är dags för den avslutande elitseriefinalen i Borlänge i april, dit Lilly Almgren Lidman är direktkvalificerad efter sitt SM-guld.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också