SM-guld till Nygård

Ishockey-spelaren Joakim Nygård, 29, har  SM-guld med Färjestad.

Skåfostrade Joakim Nygård tog SM-guld efter att Färjestad besegrade Luleå borta i den sjunde och avgörande matchen i SM-finalen.

Hur känns det att vara svensk mästare?

– Det känns fantastisk! Det är väl mer nu någon vecka efter man verkligen kan ta in allt. Det är verkligen stort, just nu tänker man bara att man vill vinna igen.

Hur har dagarna efter SM-guldet varit?

– Det har varit mycket firande, både på flygplanet hem från Luleå och på flygplatsen i Karlstad mötte fansen upp oss. Sen har det varit firande på torget och lite allt möjligt. Men väldigt roliga dagar. Man känner verkligen att hela Karlstad har väntat på ett till guld.

Efter en svag grundserie presterade ni på topp i slutspelet, vad hände i laget?

– Svårt att säga men en redan sammansvetsad grupp blev på något vis ännu starkare och vi förstod väl någonstans på resan vilket hårt jobb det är som krävs.

Hur stor effekt hade tränarbytet?

– Såklart det hade betydelse, men någonstans hade vi ju kapaciteten i laget hela tiden. Men Mitell fick oss att spela efter vår bästa förmåga och verkligen spela som ett lag.

Vad säger du om din egen säsong?

– Jag har gjort min poängbästa säsong. Såklart är jag nöjd med den biten. Sedan tycker jag också att jag tagit kliv i närkampsspelet och känner att jag har fått med mig det efter min tid borta i Nordamerika. I slutspelet så hittade jag, Åslund och Rydahl väldigt bra kemi och jag tycker vi gjorde det väldigt bra tillsammans, speciellt i kvarts- och semifinalerna. Men överlag är jag nöjd med min säsong totalt sett.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också