SM-guld till Rebecca

Skå IK fostrade Rebecca Nilsson från Stenhamra vann SM-guld i handboll.

Det framgångsrika året fortsätter för handbollsmålvakten Rebecca Nilsson, 22. Efter att ha skrivit på ett proffskontrakt med tyska Tus Metzingen och debuterat i landslaget krönte hon säsongen med att vinna SM-guld med Skuru. Nackaklubben Skuru slog ut BK Heid i kvartsfinalen och Skara i semifinalen. I finalen väntade H65 Höör från Skåne som besegrades med 3-1 i matcher.

Rebecca Nilsson har storspelat i målet under hela slutspelet och var en stor bidragande orsak till att Skuru tog hem sitt första SM-guld på 16 år. Efter sex säsonger i Skuru fick hon det perfekta slutet genom att ta sitt första SM-guld innan proffs-

äventyret i Tyskland tar vid i slutet av juli.

– Magiskt, det är verkligen en dröm! Man hoppades och trodde på det innan säsongen, men att vi lyckas lösa det i slutändan med en rätt strulig säsong känns helt fantastiskt, säger Rebecca Nilsson.

Varför vann ni tror du?

– En bred trupp och otrolig lagmoral. Alla bidrar verkligen och gör det som förväntas av dem och lite till. Vi har haft både spelaravhopp och skador men de som fått förtroendet då har klivit fram när det som mest behövts.

Vad säger du om din säsong?

– Jag är nöjd med min säsong. Mest glad över att jag kunnat bidra till att vi som lag lyckades ta SM-guldet.

Vad händer nu fram tills du åker till Tyskland?

– Lite vila, mycket träning och spendera tid med familj och vänner innan flyttlasset går.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också