Smak och kvalité direkt från Göteborg

Mälaröarnas nyheter besöker Jungfrusunds fisk och träffar Albin Cronmark, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna.

Hur länge har ni haft öppet och hur har tiden varit sedan dess?

– Vi öppnade butiken i maj i år och responsen har varit över förväntan. Det har varit många glada kunder som varit med oss länge och nya lyckliga ansikten som nu kommer varje vecka. Det har varit kul och spännande och lära känna Ekerö och alla härliga människor som varit förbi och hälsat oss välkomna. Vi är enormt tacksamma för den uttryckta uppskattningen.

Berätta gärna om er själva, ni som driver Jungfrusunds fisk.

– Vi är i grunden ett familjeföretag från Göteborg som varit verksamma i över 35 år med fisk, skaldjur och delikatesser. Här på Ekerö och i Stockholm är vi en samling unga och drivna personer som tillsammans bygger vidare på företagets filosofi; smak och kvalité, direkt från Göteborg. Vi är en go mix av göteborgare och stockholmare som älskar fisk, skaldjur och god mat.

Hur kom det sig att ni hamnade just här på Ekerö och i Jungfrusund?

– Det var flera olika faktorer som gjorde det naturligt för oss att etablera oss här.
I vår butik i Ålsten, Bromma, var det många mälaröbor som berättade om att det saknades en riktig fiskaffär på ön. Det bekräftades från de av oss som bor och är uppväxta här. Så vi har länge pratat om det och till slut, genom en hjälpsam kund, kom vi i kontakt med fastighetsbolaget Nordblick som gav oss möjligheten att öppna en fiskaffär.  

Hur ser sortimentet ut?

– Vi har egentligen allt som finns från havet eftersom vi varje dag står på Fiskauktionen i Göteborg och själva ropar in dagsfärska varor. Varje vecka sorterar vi och väljer ut det bästa från Göteborg i fisk och skaldjur som vi filéear och kokar själva. I vårt kök i Göteborg lagar och tillreder vi alla goda delikatesser hemgjorda sillar, såser, pajer gravad lax med mera efter egna recept. Under högtider, storhelger och säsonger som jul, nyår och skaldjurssäsongen anpassar vi disken för tiden.

Vad är det som gör er unika och varför ska man handla hos er?

– Vi gör hela ledet själva med noggrannhet.
Vi köper in och handplockar råvarorna på Göteborgs fiskauktion. Vi tillreder, filéar och kokar med kärlek och omsorg. Vi transporterar med egna kylbilar samma dag
och säljer själva i butik med fokus på service, kvalité och att kunderna ska få den bästa känslan
Detta gör oss helt unika i Stockholm och tillåter oss att kunna, med stolthet, serva våra kunder med det bästa.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Vi brinner för det vi gör och älskar när andra gör det också. Från vårt perspektiv vill vi se att det fortsätter utvecklas fler nischade specialbutiker och andra företag som höjer området runt Jungfrusund, men även på Ekerö.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Frisörerna i Jungfrusund.

Läs också