Smedjan öppen

Smedjan öppen

Mycket ställs in på grund av cononaviruset, men Adelsö smedja håller öppet i sommar med många utställare, en byggnadsvårdsbutik och en stor hantverksmarknad.

Adelsö smedja öppnades 2017 och har sedan dess haft utställningar varje sommar. Bakom smedjan står smedjangänget bestående av Ove Westerberg, Anita Björk, Staffan Eriksson, Helena Pauschitz, Britt-Louise Morell och Joy Lynn Davis.

Sommarens kulturprogram är komprimerat på grund av coronaviruset, men det är ändå många utställare på programmet.

Smedjan håller öppet på helgerna från den 4 juli . Utställare under sommaren är Kenneth Frii, Max Svensson, Marie Engström, Marie Sundin, Lena Sparring, Börje Svensson och Tomas Lampell. Dessutom finns smedjangängets nyskapade alster, en byggnadsvårdsbutik och så blir det en stor hantverksmarknad den 8 och 9 augusti. Som säsongsavslutning den 15 och 16 augusti är det tänkt att ”oupptäckta talanger” som aldrig ställt ut tidigare ska inta galleriet.

­– För att överleva till en femte kultursäsong 2021 hoppas vi kunna reparera den konstskadade sommaren något genom vårt komprimerade program. Vi måste ju få ihop till kommande års hyra, säger Anita Björk.   

EWA LINNROS

Läs också