Som ett andra vardagsrum

MN  besöker O’Learys och träffar Johan Thews, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

 – Vem är det som äger O’Learys på Ekerö?

– Vi som öppnade O’Lerays är tre familjer som kommer från Ekerö och där flera av oss växt upp tillsammans. 

– Berätta gärna kort om er själva?

– Vi hade under flera år letat efter en lokal för att öppna en O’Learys restaurang på Ekerö, då vi själva saknade ett ställe på ön där man kunde äta och utöva aktiviteter. Så grunden var att vi inte tyckte det fanns en bra restaurang som riktade sig till barnfamiljer, där man lätt kunde träffa vänner och titta på sport. Hela idén med O’Learys är att det ska vara som ditt andra vardagsrum dit alla är välkomman oavsett om du kommer direkt från träningen eller direkt från jobbet. 

– Hur länge har ni haft öppet och hur har tiden varit sedan öppning?

– Vi öppnade den 23 juni 2021, vilket var mitt under fotbolls-EM så vi fick en otroligt bra och rolig start den sommaren. Sedan följdes det av en ganska tuff period då det fokuserades mer på corona och restriktioner än på restaurangbesök så vi gick från fullsatt restaurang med strålande sol och ett hav av gula Sverige tröjor till en vinter med avbokade julbord och begräsningar i antalet gäster. Allt eftersom restriktionerna släpptes märkte vi hur antalet gäster ökade och det kändes som att det fanns ett behov av att träffas igen vilket främst tog fart under våren 2022. 

– Det som varit extra kul är att vi har kunnat erbjuda många ungdomar sommarjobb och extrajobb på restaurangen och hoppas kunna ge fler sportintresserade ungdomar sitt första jobb.

– Vilka aktiviteter kan man göra hos er?

– Vi startade med bowling, shuffleboard, dart, cornhole och basket, men såg ganska snabbt att det var stor efterfråga på flera aktiviteter så nu har vi även airhockey, biljard och boxboll. Till våren öppnar vi även vår boulebana. Vi har planer på att utöka med ytterligare två nya aktiviteter under våren så vi hoppas att våra gäster känner att det både finns nyheter och gamla favoriter. 

– Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Vi är självklart positiva inför framtiden och märker att allt fler hittar ned till oss. Extra kul är att vissa områden som till exempel barnkalas och företagsevents stadigt ökar. Vi har ett flertal gånger haft företag och privatpersoner som abonnerat hela restaurangen med mat och aktiviteter, vilket vi kanske inte trodde skulle vara så stor efterfrågan på. 

– Utmaningarna är väl först och främst kommunikationen till Jungfrusunds området, speciellt under höst och vinter. Sedan hoppas vi verkligen att våra gäster fortsätter komma under denna ekonomiskt tuffa period, då majoriteten av våra gäster bor eller jobbar på Mälaröarna. 

– Hur vill ni att Mälaröarna ska utvecklas framöver?

– Jag är som sagt uppväxt på ön och det har hänt enormt mycket sedan jag var liten grabb. För oss handlar det främst om kommunikation till och från Jungfrusund, så en lokalbuss som kör en slinga på ön skulle underlätta så att både barn, ungdomar och vuxna lättare kan ta sig till och från Jungfrusund

– Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Passar vidare till B&P redovisningsbyrån.  

Läs också