Sommarsimskolans nya aktörer

Sommarsimskolans nya aktörer

En av de aktiviteter som i stort kommer att kunna genomföras trots coronatider, är sommarens simskola. I år är det en ny aktör som sköter simskolan på tre badplatser i kommunen.

Precis som tidigare år sker simskolan på Lundhagen, Karlskär och Stockbys strandbad, men i år är det Spårvägens simförening som håller i verksamheten.

– Vi har flera hundra medlemmar som bor i kommunen och vi blev så glada när kommunen hörde av sig till oss och sa att de ville att vi skulle vara med och lämna ett anbud till upphandlingen, säger Jonatan Wik, sportchef på Spårvägens simförening som är de som håller i simskolan i år.

Det har kommit in många anmälningar och grupperna lär bli fulla tror Jonatan. Verksamheten har också så här i coronatider en fördel.

– Barn- och ungdomsidrotten ska fortsätta i absolut möjligaste mån säger Folkhälsomyndigheten och sommarsimskolan är dessutom utomhus, vilket i sig är positivt fortsätter Jonatan.

Att bedriva simskola utomhus är ingenting nytt för Spårvägen simförening.

– Vädret rår vi ju inte på men det viktiga när man jobbar med barn är att det måste vara lustfyllt, säger Jonatan.

Men det är inte bara barn som är välkomna att delta, alla som känner att de behöver lära sig simma kan få hjälp i sommar. Man har delat upp grupper utifrån kunskapsnivåer.

– Det är inte jätteroligt att gå med sexåringar om man själv går i årskurs sex till exempel. Men då är det kanske bättre att man gör det lite mera som en privatundervisning. Då blir nivån ännu högre och det behöver inte heller kännas som att man blir utpekad.

För de som behöver simundervisning för att klara betygskraven i idrott och hälsa, kan boka gratis simundervisning under någon av perioderna på Lundhagens strandbad. 

Simundervisningen har tre perioder på Lundhagen och Karlskär under veckorna 28 och 29, 30 och 31. Den tredje perioden är vecka 32 så undervisningen är en enveckas kurs istället för två veckor. På Stockby kommer simundervisningen att ske vecka 28 och 29.

EWA LINNROS

Läs också