Spännande kulturutbud

Ekerö kommun bjuder på en kulturellt händelserik höst. Alla evenemang är gratis. 

Hösten inleds med att communitydansprojektet Dansakuten avslutar sitt uppdrag med en fördjupande danskursdag i Erskinesalen och med en efterföljande utställning i Galleri Utkiken i Ekerö kulturhus och bibliotek. I utställningen kan man kliva in i Dansakuttältet, ta del av Mälaröbornas unika dansreceptsamling och få veta mer om vad Dansakuten har gjort under projektets gång. Utställningen i Utkiken öppnas 7 oktober.

Därefter blir det för mellanstadiebarn slöjdsalong på Stenhamra bibliotek  där man kan prova på våttovning med konstnären Ane Svenheden. De tre slöjdträffarna avslutas med att det som skapats under salongen ställs ut i Galleri Granit på Stenhamra bibliotek.

På höstlovet spelas minicirkusföreställningen Krisp på Stenhamra bibliotek. Hur ser en känsla ut upp och ner? Kan vi skapa ny plats till varandra med hjälp av genomskinliga lådor? Hur låter det när man går på cornflakes? Genom cirkusens fysikalitet och taktila element låter artisterna publiken på ett lekfullt sätt knyta an till sina sinnen samt uppleva tydligheteten i vad vi kan läsa av i kroppsspråk och hur vi kan skapa nya möjligheter genom att hjälpas åt. Föreställningen ger en ny syn på hur saker kan användas och att kroppen inte är så pinsam utan faktiskt ganska stark.

Klara och Lisa är två väletablerade cirkusartister som de senaste tolv åren uppträtt över hela Europa och i Nordamerika. De träffades när de utbildade vid Dans. och cirkus högskolan i Stockholm. Efter det har de koreograferat och framfört platsspecifika verk och akter för olika världskända cirkuskompanier, ihop och separat, såväl nationellt som internationellt. Här hemma har man bland annat kunnat se dem i flera föreställningar med Cirkus Cirkör, i Mamma Mia! the Party, Pippi på Cirkus, på Göteborgs operan och på Malmö opera.

När vi  närmar oss jul är det sedan åter dags för upplevelseutställningen Nal-larnas jul. I december intar nallarna återigen Galleri Utkiken.  

Läs också