Stjärnspäckad säsong på Mälaröbion

En ny, stjärnspäckad biosäsong har startat på Mälaröarnas egen biograf i Ekerö centrum. Utöver biofilmer blir det också balett och livesänd opera. Nu söker Mälaröbion fler ideella krafter, så att filmvisningarna kan bli fler.  

Mälaröbion invigde säsongen söndagen den 28 augusti med två matinéer och en kvällsfilm. Programmet för de kommande två månaderna innehåller bland annat två svenska premiärer: Ruben Östlunds prisbelönade Triangle of Sadness och filmatiseringen av Alex Schulmans populära roman Bränn alla mina brev. 

Dessutom kommer stjärnor som Julia Roberts, George Clooney, Penélope Cruz, Antonio Banderas, Rolf Lassgård och Livia Millhagen dyka upp på duken i Erskinesalen.

– Vi har fått till en bra mix i programmet med komedier, draman och dokumentärer från fem länder inklusive Sverige, säger Andreas Carlsson, föreståndare på Mälaröbion. 

Barnfamiljerna kan se fram emot matinéer som Mamma Mu hittar hem, DC League of Super-Pets och Dans och lek med Babblarna.

För Live på bio – livesänd och inspelad opera och balett från de stora scenerna – är programmet spikat ända fram till nästa sommar. Det inleds 17 september med en inspelad uppsättning av baletten Svansjön, från nationaloperan i Ukraina.

– Det blir många livesända operor från Met i New York, framför allt under vintern och våren. Vi har tagit musikkritikern Camilla Lundberg till hjälp för att presentera alla dessa den 13 september i foajén utanför Erskinesalen, säger Ingrid Röising Bergman, ansvarig för Live på bio-visningarna på Mälaröbion.

Mälaröbion drivs helt ideellt. Just nu är det sju personer som sköter allt från marknadsföring och bokning av filmer till biljettförsäljning och bioprojektor. Vid Live på bio-visningar är det ytterligare ett gäng frivilliga som hjälper till. 

– Vi vill välkomna fler till vårt gäng, så att vi kan utöka antalet filmvisningar. Varje visning bemannas av minst två personer. Den som är intresserad av att vara med, får börja med att följa oss på ett antal visningar för att se hur allt går till, säger Andreas Carlsson.

Läs också