Större salong och webbshop

MN åker ut till Frisörerna i Jungfrusund och träffar Sanna Lindvall, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna.

När bildades Frisörerna i Jungfrusund?

– Företaget startades för tio år sedan 2011 av Annica Hanhe,  som sedan sålde bolaget 2015 till mig Sanna Lindvall, som idag driver bolaget och salongen. Jag har dock vart med från start när salongen öppnades i lokalen på Bryggavägen 133. 2020 på hösten kontaktade Nordblick mig och vi bestämde oss för att flytta till större. Den 17 maj i år gick flyttlasset till vår 192 kvadrat stora lokal nere i Sjöstadsfabriken, där vi är nu. Känns så kul att vi firar tio år i Jungfrusund med en ny större salong med kombinerad webbshop.

Berätta om er verksamhet?

– Vår verksamhet består idag av  fem frisörer, en fransstylist och nagelteraput, en massör och en webbshopsansvarig. I salongen kan du unna dig sköna behandlingar och webshoppen säljer hårvård till privatpersoner, men även till 120 företag som kan köpa håraccessoarer från vårt eget märke.

Finns det några speciella trender just nu?

– Trender vi ser nu är att folk vill ha förändring, våra kunder är trötta på deras ” coronahår”. De ska börja träffa folk och vill vara snygga igen. Det blir många makeovers, men även som alltid på hösten vill våra kunder gå åt en mörkare hårfärg. Detta gäller även naglar då höstfärger och mörkare toner är populära.

Vad är det som utmärker er mot andra salonger?

– Det som utmärker oss som salong är vår kunskap och glädje till yrket. När vi skapade vår nya salong var målet en lyxig salong men som ändå skulle kännas varm och hemtrevlig där våra kunder skulle känna sig välkomna.Vi är som en familj på salongen där sammanhållning och att ha kul tillsammans är a och o. Vi tycker även att det är viktigt att vara uppdaterad och ha koll på det senaste inom hår, därför går vi ständigt på utbildning och vidare-utbildning, då våra kunder förtjänar den bästa servicen. Vi vill att våra kunder ska vara trygga hos oss, känna vårt engagemang och kunna lita på att vi har en hög kunskapsnivå i salongen.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Vi strävar alltid efter att växa, bli större och bättre, men att man alltid måste vara ödmjuk inför att lära sig något nytt. Dock är det svårt att hitta välutbildade frisörer och att det är ”rätt person” är det viktigaste för oss och att det inte bara är första bästa.Vi vill att våra kunder ska kunna gå till alla oss och vara lika nöjd. En bra sammanhållning och en härlig stämning är vår värdegrund.

Hur vill du se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Oj! Vi vill mycket. Ett större centrum, mer hämtmat, bättre parkeringar, en större mer lättåtkomlig matbutik och gärna en fin mysig strandpromenad från färjan till Ekerö centrum. Kanske några nya härliga butiker? Det mesta är välkommet.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

Vi vill läsa om Mgl sushi

Läs också