Strålande juldekorationer

» Detta är en annons från FÄRINGSÖ TRÄ » Fönsterstjärnor, ljus- slingor eller dörrkransar – hos Färingsö trä finns alla ljuspunkter och dekorationer som hör julen till, oavsett om man vill skapa en klassisk stämning eller gå åt det mer moderna hållet. Vill man ha smakråd får man det på köpet.

På Färingsö träs jultorg strax innanför entrén, råder full julstämning. Här har Anne-Li Dolk och kollegorna fyllt upp med allt som hör julen till och även lagt till några egna favoriter som man inte visste fanns. Oavsett om man vill ha klassiska stämningshöjare eller mer moderna dekorationer, så finns de här. Alla elektriska ljus är också upphängda för att man ska kunna se hur de ser ut när de lyser. Här finns strålande pappstjärnor, ledslingor för utom- och inomhusbruk i olika färgställningar samt förra årets storsäljare LED-blockljus som ger en varm känsla av levande ljus, utan risk för olyckor och brand.

– Vissa av dem har timer också, så man kan ha dem brinnande under de tider man vill. Dessutom har vi LED-ljus i form av vanliga, långa stearinljus, berättar Anne-Li som själv gillar julen och den möjlighet som den ger att skapa stämning med hjälp av ljuspunkter i hemmet. Det som hon inte vet om produkterna de säljer är inte värt att veta.

Det är dock inte bara inomhus som lampor och ljus kan skapa stämning, allt fler dekorerar också sina hem utvändigt med ljusslingor för att jaga bort mörkret.

– Vi har både enstaka slingor och sådana som man kan bygga ihop till större system. När man köper LED-slingor kan man numera också välja på ”daylight” och ”warm white”, vilket gör att man kan få antingen varmt eller kallt ljus, beroende på vad man föredrar.

Hon visar också upp det stora sortimentet med fönsterljusstakar och hängande julstjärnor. Här finns både klassiska stjärnor i såväl papper som metall, men även lite modernare i trä.

– Om man ska titta till vilka trender som gäller så är det populärt just nu att ösa på med mycket av allt och blanda både ljusstakar, stjärnor och slingor. Många vill ha mycket av allt och gå åt det amerikanska hållet.

Hon visar upp en av årets nyheter som är ett strutformat nät med små ljuspunkter som man lätt kan trä över granen och gör att man inte behöver trassla med sladdar och annat. Vill man göra det enkelt för sig själv kan man också köpa den täta konstgranen som redan är utrustad med lampor. Och för den som alltid längtat efter ett glittrigt och färgglatt flygplan med en ren som chaufför och som strålar ut ”Merry Christmas” från propellern där fram, så finns även den att köpa här.Det tjänar du på i längden.

www.faringsotra.se

Läs också