Streamade jazzkonserter

Streamade jazzkonserter

Med start den 13 februari gör den 10-årsjubilerande föreningen Jazz på Mälaröarna det möjligt att ta del av jazzmusik live via datorn. Först ut är en unik kombination av musiker som aldrig tidigare spelat tillsammans. Vilka de är hålls dock hemligt fram till konserten.

– Den ideella föreningen “Jazz på Mälaröarna” har som ambition att sprida kvalitativ jazzmusik på Ekerö med omnejd. Nu när vi inte kan erbjuda det vanliga konsertutbudet har vi beslutat att göra som många andra arrangörer, nämligen att börja streama våra konserter. Konserterna kommer att vara kostnadsfria, men det finns möjlighet att swisha för de som uppskattar musiken, säger Inger Sehlqvist, föreningens ordförande.

Den första spelningen görs den 13 februari av ”Trio BLT” en sammanslagning av tre mycket namnkunniga musiker som inte har hörts spela ihop tidigare. Spelningen sänds på Youtube och föreningens FB-sida från Ekebyhovs slott.

– Det är musiker från mycket olika bakgrunder och musikkarriärer som möts influerade av en soft jazzn’bluesmagi. Några av låtarna är skrivna av de odödliga fast ej nu levande kompositörerna Roy Hawkins och Tony Joe White. De två sista låtarna under spelningen är dock skrivna av bandets ledare på gitarr, säger Inger Sehlqvist.

LO BÄCKLINDER

Läs också