Styling och inredning med kunden i fokus

Mälaröarnas nyheter åker till Widman interiör och träffar Sofia Widman, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

Hur länge har du drivit ditt bolag och vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag har drivit mitt bolag i cikra 1,5 år och det bästa med mitt jobb är variationen och att få utlopp för sin kreativitet.

Berätta om verksamheten, vad är det du gör?

– Jag jobbar som stylist och inredare. Inredningen kräver såklart mer tanke bakom då det är viktigt att kunden ska trivas och känna att det är deras hem men är också väldigt roligt. Styling inför försäljning handlar mer om att visa upp ytorna av ett hus på ett bra sätt. Här ska så många som möjligt känna att det här hemmet skulle passa dem.

Något speciellt uppdrag du är mest nöjd med?

– Då varje kund är unik så kan också varje uppdrag det. Men just nu hjälper jag en kvinna i övre medelåldern med helheten i sitt boende, alltifrån rensning, organisering, färgval till den sista touchen. När man får hjälpa en person att för första gången i sitt liv ta sitt hem på riktigt allvar och vad det gör med personen i form av självkänsla faktiskt och stolthet och lugn. Man vågar bjuda hem folk, får äntligen plats för sin älskade arvegodstavla som stått i garderoben och lugnet som infinner sig när det blir ordning. Man tror att inredning är yta men det är så, så mycket mer.

Varför ska man anlita just dig?

– Jag älskar psykologin bakom inredningen, vad färger gör med oss, att älska ditt hem och inte bara gå på trender, att inreda efter dina fel och brister. Är du en stökig person så kommer du inte automatiskt att bli pedantisk för att hemmet ser annorlunda ut, kanske behöver du plats för alla ouppackade kassar…

Hur ser dina framtidsutsikter ut?

– Jag har så många ideer och ben som jag vill utveckla, workshops, kurser, butik, näthandel, möbelrestaurering. Ibland händer det lite för mycket i huvudet! Första steget är en mindre popup butik i vår lokal på Bryggavägen med nytt, vintage och lite hantverk  som kulpturer och konstposters. Förhoppningsvis hinner vi till andra helgen i november. 

Vad är det bästa med Mälaröarna?

– Det bästa med Mälaröarna är att man bor ganska centralt men ändå halvt på landet. Det är ju en kommun under tillväxt och för oss som vill hålla jobbet lite lokalt så är det spännande.

Vilket företag vill du läsa om i tidningen?

– Utövar gärna lite svågerpolitik och tipsar om en annan Widman – Widman design.                                    

Läs också