Sushi med kvalitet för Nordens kultur

Mälaröarnas nyheter besöker MGL sushi och träffar Bayanaa Dashnyam, som berättar om verksamheten och tankarna inför framtiden.

När bildades MGL sushi och vem startade företaget?

– MGL sushi startades av mig Bayanaa och jag har jobbat i det japansk köket sedan 2003 runt om i hela Sverige, tills jag öppnade mitt allra första sushiställe som heter Sushingo vid Hötorget.

Hur har företaget vuxit från starten och när öppnade ni i Jungfrusund?

– År 2017 öppnade jag MGL sushi tillsammans med en vän och det utvecklas hela tiden och har blivit en stor succé för mig. Jag öppnade tredje restaurangen vid Liljeholmskajen, precis innan dess hade jag öppnat i Annedal och nu i somras blev det  två restauranger till, MGL sushi vid Odenplan och en här på Ekerö i Jungfrusund.

Hur har det gått sedan öppning?

– Sedan öppningen har vi fått mycket stammisar runt hela Ekerö. Det fanns väldigt höga förväntningar från  våra gäster och det har gått suveränt och vi har fått bra recensioner från både nya gäster och våra många återkommande. Vi är jätteglada över att vara här på Ekerö med alla glada och trevliga gäster.

Vilken är den populäraste maträtten?

– Från början sålde vi mycket mera traditionella sushibitar, men nu är det lite mera speciella sushi som säljs varje dag såsom tempura deluxe och  friterad spicy tuna.

Vilken är din personliga favorit?

– Jag har inga specifika maträtter som jag gillar mer, utan jag älskar alla rätter som finns i restaurangen.

Hur många sittplatser har ni och har ni även take away?

– Vi har 28 sittplatser  och 70 procent av försäljningen är take away.

Hur ser era ambitioner ut framöver?

– Vi vill servera den högsta kvaliteten av sushi som är anpassad till Nordens klimat och kultur. Vi undersöker möjligheterna för hemkörning runt hela Ekerö så det blir ännu enklare för våra gäster.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Vi vill jättegärna läsa i tidningen om Jungfrusunds nya bageri, som ska öppna snart.     

Läs också